ZALALÖVŐ

2021.10.03. 19:00

A zavartalan egészségügyi alapellátás érdekében

Az egészségügyi alapellátás biztonsága érdekében hozott döntést csütörtök esti ülésén az önkormányzat. A képviselők szerint szükséges, hogy mindkét helyi háziorvosi körzet fogadjon betegeket, ezért anyagilag is hozzájárulnak a fenntartásukhoz.

Gyuricza Ferenc

A tartósan betöltetlen I. számú házi felnőttorvosi körzetben helyettesítő dr. Szabó Éva a jövőben egészségügyi szolgálati jogviszonnyal kívánja ellátni a feladatokat, aminek állami finanszírozását a városnak ki kell egészítenie. A testület szerint a lakók érdeke az elsődleges, ezért szándéknyilatkozatban fejezték ki, hogy a törvényben meghatározott feltételekkel és bérezéssel így is alkalmazzák a doktornőt a háziorvosi feladatok ellátására.

A képviselők arról is döntöttek, hogy idén is megrendelik a lomtalanítást – amelynek tervezett időpontja november 22. –, s annak költségeit szintén vállalják. Gyarmati Antal polgármester emellett javasolta, hogy október 6. és 8. között szervezzék meg az elektronikus hulladékok begyűjtését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában