Frissen Zalából

2021.09.02. 08:00

Újra hagyományos tanévnyitókat tartanak a Suli Harmóniánál

Újra hagyományos tanévnyitókat tartanak a Suli Harmónia – 2007 Gyermekeket Segítő Alapít­vány Vas és Zala megyei iskoláiban. A pedagógusok optimistán és felkészülten vágnak neki az új tanévnek, bizakodva várják a jelenléti oktatást.

ZH

Csejtei Mariann osztályfőnök, Kósa Istvánné, az alapítvány elnöke, Vargáné Németh Katalin óvodavezető és Vigh László országgyűlési képviselő a megajándékozott kisdiákok társaságában

Forrás: Zalai Hírlap

Erről tájékoztatták lapunkat az alapítvány munkatársai. Mint írják, örvendetes, hogy a tanulói létszám egyre növekszik, bizonyítva, hogy szükség van a kis létszámú falusi iskolákra.

Csejtei Mariann osztályfőnök, Kósa Istvánné, az alapítvány elnöke, Vargáné Németh Katalin óvodavezető és Vigh László országgyűlési képviselő a megajándékozott kisdiákok társaságában
Fotó: Zalai Hírlap

Bár már nem kell maszkot viselniük a gyerekeknek és a pedagógusoknak, s a távolságtartás sem kötelező, az intézmények saját járványügyi protokollt állítottak össze, biztonságban várják a tanulókat.

A tankönyveket még augusztusban átvehették a diákok. A rászoruló családok pedig idén is kaptak tanszercsomagot ingyen a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól.

Mint a tájékoztatóból kiderül, a 12 éves és idősebb korosztály szép számban kérte a Covid elleni oltást, amelyet rendben meg is kaptak a háziorvosoktól. S szinte minden pedagógus megkapta a védőoltást, többen már a harmadikat is.

Az idei tanév újdonsága, hogy mindegyik kis elsős új tabletet kap a fenntartó alapítványtól. A cél, hogy megismerkedhessenek az informatikai eszközök helyes használatával.

S ezzel még nem volt vége az ajándékoknak: ahogy hagyományosan minden évkezdéskor, Vigh László országgyűlési képviselő magánszemélyként idén is megajándékozza az elsősöket hasznos tanszerekkel. A gyerekek mindig nagyon várják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!