Frissen Zalából

2021.09.27. 15:02

Színvonalas kínálattal várta a falunap vendégeit Kerecseny

Több évnyi kihagyás után újra falunapot rendeztek a településen. A falunap a sátorozóhely és közösségi téren főzőversennyel vette kezdetét.

Horváth-Balogh Attila

Varga Zoltán, Málics Lajos és Huszár Zsolt babgulyást főzött Fotó: Gergely Szilárd

- Az alsórajki horgászegyesület tagjai vagyunk és rendszeresen itt, Kerecsenyben horgászunk – árulta el Varga Zoltán, aki két sporttársával, Málics Lajossal és Huszár Zsolttal főzött. – Jó a tó, mindig akad kapás szép számmal, s a horgászszívnek kellemes pillanatokért cserébe úgy gondoltuk, eljövünk és erősítjük a főzőverseny mezőnyét. Babgulyást főzünk, csak kicsit sok lett bele a hús, így egy részét átpakoljuk másik bográcsba, legalább dupla adag készül – mondta nevetve, s amikor a titkos receptúrát firtattuk, az válaszolta: egyszerű, jót szoktak főzni.

Varga Zoltán, Málics Lajos és Huszár Zsolt babgulyást főzött Fotó: Gergely Szilárd

Réti Alfréd polgármestertől megtudtuk: a falunapot egymillió forint kormányzati támogatással rendezték meg – a 265 fős faluban már 5 éve nem volt ilyen rendezvény. Az eseményen az Apostol Együttes, a 3+2 Zenekar és Pávlicz Patrik lépett fel.

- Hogy lesz-e jövőre is falunap? – kérdezett vissza a polgármester. – Ha kapunk rá központi támogatást, akkor igen, ha nem kapunk, akkor csak 3-5 évente, mert egyben ez nekünk nagy anyagi megterhelést jelentene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában