Frissen Zalából

2021.09.04. 07:00

Sportpályával is gyarapodott a zalaapáti óvoda és bölcsőde

Több mint 50 millió forint értékű, a kormányzat által támogatott fejlesztéseket adtak át péntek a Csupa csoda óvodában és minibölcsődében, amely majdnem tucatnyi települést szolgál.

Péter B. Árpád

Az új óvodai sportpálya rögtön megtelt élettel, előtte (b-j) Ekler Gergely, Manninger Jenő, Nagy Bálint, Keszthely polgármestere és Vincze Tibor

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

Zalaapáti az elmúlt időszakban több mint 200 millió forintot költhetett az óvoda épületének fejlesztésére, s az intézmény nemrégiben bölcsődével bővült, amely mostantól – az új beruházások révén – még több gyermeket fogadhat, mondta el az avatón Vincze Tibor polgármester, hozzátéve: játszóudvar és rekortánborítású sportpálya is épült, utóbbi a Magyar falu program minta­projektjeként.

Az új óvodai sportpálya rögtön megtelt élettel, előtte (b-j) Ekler Gergely, Manninger Jenő, Nagy Bálint, Keszthely polgármestere és Vincze Tibor
Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

– Zalaapáti ars poeticája, hogy támogatja a családokat, a gyermekeket, az otthonteremtést, a fejlesztések terén pedig az oktatás-nevelés áll mindenekelőtt – hangsúlyozta a településvezető.

Manninger Jenő ország­gyűlési képviselő kiemelte, a zalaapáti beruházások jól illusztrálják a kormányzati politika fókuszát: a családok megbecsülését, a vidékfejlesztési és intézményi rendszer gyarapítását, aminek része Apátiban az iskola hamarosan záruló nagyberuházása is, amelynek során tornacsarnok és több új szaktanterem épül.

Ekler Gergely, a családokért felelős miniszter zalai származású, stratégiáért és koordinációért felelős államtitkára leszögezte: 2010 óta a magyar családpolitika értékalapú és praktikus. Előbbi azt jelenti, hogy kiemelten kezeli a gyermeket, a szülőt és a fiatalokat oktató-nevelő intézményeket, a praktikum pedig mindazon intézkedések sora, amely a szülőket segíti.

A politikus emlékeztetett: 2010-ben csupán 326 településen működött bölcsődei szolgáltatás, ma már ez 840 városban és faluban igénybe vehető. Egy évtizede 32 ezer férőhely volt, ami mostanra több mint 53 ezerre bővült, és további több ezer épül a támogatásoknak köszönhetően. Ma már van mini, munkahelyi és családi bölcsőde is, ami azt szolgálja, hogy a fiatal édesanyák szeretettel teli közegben helyezhessék el napközben gyermeküket, miközben ők újra munkába állnak – hangsúlyozta Ekler Gergely, aki a kormányzati lépések sorából kiemelte, hogy a négygyermekes anyáknak nem kell szja-t fizetni, s létrehozták az Európában egyedülálló otthon­teremtési programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában