Frissen Zalából

2021.09.15. 11:00

Öt élményponton várta vendégeit vasárnap az V. Göcseji Dombérozó Becsvölgyén

Öt élményponton várta vendégeit vasárnap az V. Göcseji Dombérozó őszi programkínálata, benne többek közt aszalási bemutatóval, prósza- és pörkölttorta kóstolási lehetőséggel, illetve falusi szarvasmarha tartáshoz kapcsolódó ismeretekkel.

Gyuricza Ferenc

Az Aranyló Göcsej nevet viselő program célja ezúttal is a tájegység, valamint a hozzá kötődő hagyományok és szokások, továbbá a térségre jellemző hagyományos népi gasztronómia bemutatása volt. A Dombérozó ötletgazdája és főszervezője, Magai Ágota úgy fogalmazott lapunknak: a tavaly első ízben útjára bocsátott Aranyló Göcsej mára biztosan megvetette lábát a térségben, vonzza a látogatókat, hiszen nagyszerű élményeket kínál. Ugyanezt mondták az egyes helyszínek általunk megkérdezett látogatói is, véleményük szerint az őszi Göcsej fő vonzerejét a gyönyörű természeti környezet, illetve az itt fellelhető programok különlegessége és sokszínűsége adja.

Kósa Ágnes (balról) Becsvölgyén prószát kínál Németh József novai polgármesternek, valamint Vörös Bélánénak, Horváth Józsefnének és Cselesznik Zsuzsának Fotó: Gyuricza Ferenc

A vasárnapi öt program négy kistelepülésen, Becsvölgyén, Kustánszegen, Csonkahegyháton és Gombosszegen zajlott. Az Aranyló Göcsej kínálata október első hetének végén folytatódik szakrális programokkal, bakancsos túrákkal, illetve az elmúlt napokban már megtapasztalható gasztronómiai élményekkel.

Ezek is érdekelhetik