Frissen Zalából

2021.09.07. 07:00

Önerős útfelújítás és új játszóeszközök Gálafejen

A lakók kétmillió forinttal járultak hozzá a gálafeji Cédrus utca felújításához. Az összefogásnak hála az út 260 méter hosszon és 2,8 méter szélességben kapott aszfaltburkolatot.

Arany Gábor

Szilasi Gábor és Balaicz Zoltán az új játszótéren

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A beruházásról hétfőn a helyszínen számolt be Balaicz Zoltán polgármester és Szilasi Gábor önkormányzati képviselő. Mint elhangzott: a hegyi utakban bővelkedő városrészekben különösen nagy gond ezek karbantartása. A Cédrus utca sok kellemetlenséget okozó, zúzalékos burkolata miatt az itt élők régóta szorgalmazták a szilárd burkolat kiépítését. Ennek sikere érdekében ingatlanonként 150 ezer forintot ajánlottak fel. Ez és a város által nyújtott 5,8 millió forint biztosította a Modern-Ép Kft. által elvégzett munka fedezetét. Szilasi Gábor elmondta, hogy a körzetben hasonló finanszírozással a Bokor, a Jázmin és a Lejtős utcában valósulhat meg felújítás.

Szilasi Gábor és Balaicz Zoltán az új játszótéren
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Beszámoltak arról is, hogy a gálafejiek kedvelt közösségi helye, a Széna tér játszótérrel gyarapodott: 3,2 millió forintból csúszdás mászóvárat, homokozót telepítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában