Frissen Zalából

2021.09.23. 08:00

Megújult a ravatalozó Tótszerdahelyen

A Magyar falu program keretében közel 20 millió forintos pályázati támogatásból sikerült megújítani a település temetőjében lévő ravatalozót.

Pásztor András

A nemzetiszínű szalagot Cseresnyés Péter képviselő (balról), Havasi Viktória polgármester és Stricz Zoltán jegyző vágta át. A háttérben Marton István plébános

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

Mint arról Havasi Viktória polgármester a minap rendezett avatáson beszámolt: a jelentős mértékű támogatásból új tetőszerkezetet építtettek, kicserélték a régi nyílászárókat, megújult a villamos hálózat, felújították a mellékhelyiségeket, és egy új kegyeleti hűtő vásárlására is futotta a keretből.

– Mindezek mellett a ravatalozó előtti terület alapozását, illetve a harangláb felújítását is a pályázati támogatásból sikerült megvalósítani – hangsúlyozta a településvezető, aki hozzátette: hamarosan a temetői kerítést is elkezdik kialakítani.

A nemzetiszínű szalagot Cseresnyés Péter képviselő (balról), Havasi Viktória polgármester és Stricz Zoltán jegyző vágta át. A háttérben Marton István plébános
Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

Az avatáson részt vett Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is, aki gratulált az önkormányzatnak, hiszen a mostani pályázati támogatás mellett egyéb forrásokat is sikerült lehívnia az településnek, ennek eredményeként számos más fejlesztés is elkezdődött vagy már be is fejeződött a faluban.

– Bár több évtizedes elmaradása volt a mindenkori magyar kormánynak a vidék felzárkóztatását illetően, ám úgy vélem, az Orbán-kormány az elmúlt 4-5 évben jelentősen csökkentette ezt a lemaradást, hiszen a Magyar falu program keretében tízmilliárdok érkeztek a kistelepülésekre, mely pénzből utak, járdák, intézmények újulhattak meg – mondta a képviselő, majd hozzátette: az Orbán-kormány abban szeretne segíteni a vidéken élő embereknek, hogy helyben találják meg a boldogulásuk kulcsát, s ne kelljen azért nagyvárosokba, esetleg külföldre költözniük, hogy eltarthassák a családjukat.

Cseresnyés Péter egyúttal hangsúlyozta: az pedig külön öröm számára, hogy – Tótszerdahelyhez hasonlóan – sok kistelepülés gondolja úgy, hogy a források egy részét a temetők, ravatalozók felújítására fordítja, hiszen az elhunyt hozzátartozókkal való törődés is része a keresztény hitben megerősödött közösségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában