Frissen Zalából

2021.09.22. 14:55

Két ütemben újabb 31 kamerával bővül a keszthelyi térfigyelő rendszer

Szerdán megkezdődött a település térfigyelő kamerarendszerének bővítése. Két ütemben összesen 31 kamerát helyeznek ki a városban.

Keszey Ágnes

Szerdán megkezdődött a térfigyelő kamerarendszer bővítése – jelentette be Nagy Bálint

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

Erről Nagy Bálint polgármester tartott sajtótájékoztatót, aki felidézte, hogy a térfigyelő kamerarendszer bővítésének tervezése még 2019-ben kezdődött meg.

Szerdán megkezdődött a térfigyelő kamerarendszer bővítése – jelentette be Nagy Bálint
Fotó: Zalai Hírlap

– A fejlesztés célja, hogy a lakók kérése, javaslata és természetesen szakemberek – a városüzemeltetés, a közterület-felügyelet és a rendőrség – véleménye alapján összeállított tervet készítettünk a kamerarendszer kiépítésére. Ennek az a célja, hogy a városban meglévő közterületi rendet fenntartsuk és segítsük a rendőrség munkáját – mondta el Nagy Bálint.

A polgármester bejelentette, hogy a kamerarendszer kiépítése szerdán megkezdődött. A fejlesztés két ütemben valósul meg. Összesen 31 kamerát telepítenek, ezek között lesznek rendszámfelismerők is. Az éjszakai működésre is alkalmas térfigyelő rendszer – melynek képeit rögzítik – lefedi a bevezető utakat, a jelentős csomópontokat, a nagy forgalmú utakat és a frekventált területeket. A teljes várost átfogó fejlesztés során az első – néhány héten belül befejeződő ütemben elkészül a térfigyelő rendszer központ kialakítása, három átjátszó telepítése, és nyolc helyszínen összesen tíz kamerát helyeznek ki. A második ütem a tervek szerint jövő évben valósul meg, s a rendszer még tovább bővíthető majd. A beruházás összköltsége 33 millió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában