Frissen Zalából

2021.09.08. 15:00

Idén is megrendezik az Aranyló Göcsej programsorozatot

Csodálatos őszi természeti környezetben gasztronómiai és kulturális élményeket, illetve a térséghez kapcsolódó élménypontok bemutatását kínálja látogatóinak az Aranyló Göcsej rendezvénysorozata. A két hétvégés program – csakúgy, mint a nyári Dombérozó – térségi összefogással zajlik.

Gyuricza Ferenc

Kustánszeg madártávlatból. A településen autentikus falusi házat nézhetnek meg a programsorozat vendégei

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Az Aranyló Göcsej egy új kezdeményezés, amit tavaly ősszel tartottak első ízben, részben a koronavírus-járvány miatt akkor elmaradt Dombérozó pótlására. A rendezvény sikere arra ösztönözte a szervező Göcseji Dombérozó Egyesületet, hogy a folytatás mellett döntsön. Így idén újra megszervezték az ezúttal is két hétvégét magába fog­laló programsorozatot, amelynek szeptemberi kínálatához Szilvágy, Nova, Csonkahegyhát, Becsvölgye, Kustánszeg, Gombosszeg és Gutorfölde csatlakozott.

Kustánszeg madártávlatból. A településen autentikus falusi házat nézhetnek meg a programsorozat vendégei
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Az idei Aranyló Göcsej legjelentősebb rendezvényének Szilvágy lesz a helyszíne, ahol immár 15. alkalommal rendezik meg a Göcseji Szilvafesztivált. A program szombaton délelőtt 9 órakor kezdődik a főzőversennyel, majd számos kulturális bemutató, illetve gasztronómiai élmények sokasága vár az érdeklődőkre.

Ugyancsak szombaton rendezik meg Gutorföldén a lecsófesztivált is magába foglaló szüreti mulatságot, mely 12.30 órától felvonulást, 14.30-tól pedig főzőversenyt kínál. Nova termelői és kézművesvásárral csatlakozik az Aranyló Göcsej kínálatához, ezt szombaton 13 és 16 óra között tartják, vasárnap pedig öt göcseji élménypont várja a látogatókat. Csonkahegyháton az Aszalka családi vállalkozás tart kóstolóval egybekötött bemutatót, Becsvölgyén a hagyományos göcseji prószák készítésével ismerkedhetünk, Kustánszegen autentikus falusi házat kereshetünk fel, a paraszai településrészen pörkölttortát kóstolhatunk, Gombosszegen a Kárpáti Borzderes Szarvasmarha Tenyészetbe hívják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában