Frissen Zalából

2021.09.07. 17:00

Hegyi utat újítottak fel Zalaegerszegen

Az arányos városfejlesztési program részeként újították fel a Peteli-hegyi út 185 méter hosszú szakaszát.

Arany Gábor

A beruházásról a helyszínen hétfőn adott tájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester, aki elmondta: évente 300 millió forintot tud a város költeni közel 600 kilométernyi út és járda karbantartására. Ez esetben a Vasi Aszfalt-Gép Kft. kivitelezésében 4,8 millió forintból készült el a 2,8 méter széles aszfaltburkolat, valamint a padka.

Herkliné Ebedli Gyöngyi és Balaicz Zoltán a felújított úton
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Herkliné Ebedli Gyöngyi önkormányzati képviselő arról számolt be, hogy az elmúlt években is zajlottak útfelújítások. A most átadott szakasz után Peteli-hegyi úton is folytatódik a munka, több ütemre bontva. Ezenkívül a Csácsi-hegyi kápolna északi oldala melletti út szerepel a hamarosan felújítandók között, a bozsoki részen pedig a Szabadság utcáról nyíló betonozott szakaszt említette, ahol hamarosan kezdődhet a munka. Tekintettel a várost körülölelő dombok sokaságára javasolta, hogy a város költségvetésében külön keret legyen a hegyi utak felújítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában