Frissen Zalából

2021.09.15. 15:00

Bajtársi mentőpikniket tartottak Keszthelyen

Fán ragadt ejtőernyőst szabadítottak ki fogságából a különleges mentők a hétvégi zalai mentőpikniken, amelyen a bajtársak a pandémia hosszú és nehéz hónapjai után végre önfeledten kikapcsolódhattak, együtt lehettek.

Péter B. Árpád

Az V. zalai mentőpikniket a Keszthelyi Mentőállomás szervezte a Majormúzeumban, ahol Vincze Luca megyei vezető mentőtiszt nemcsak kollégáinak, hanem családtagjaiknak is köszönetet mondott. Kiemelte: bajtársainak megfeszített, kemény munkájához, derekas helytállásához szükség van a támogató, biztos háttérre.

- Nyáron volt lehetőség kipihenni a pandémia nagyon nehéz hónapjainak a fáradalmait, ehhez jól jött a kormány által biztosított tíz nap pótszabadság is – válaszolta lapunk kérdésére Vincze Luca, hozzátéve: szeptemberben azonban már érezhető a negyedik hullám hatása Zalában: ismét emelkednek a mintavételi számok és több a covidos eset, a szállítási feladat.

A pikniken jutalmazták a jubiláló kollégákat, illetve köszönetet mondtak azoknak a vállalkozóknak, szervezeteknek, önkormányzatoknak, amelyek a járvány idején támogatták a mentők munkáját. A rendezvényen Nagy Bálint, Keszthely polgármestere elismerő oklevelet adott át a helyi mentőállomásnak, megköszönve az elmúlt másfél év áldozatos munkáját, Mezei András, a karmelita templom plébánosa pedig megáldotta azt az új mentőautót, amely néhány hónapja szolgál Keszthelyen és térségében.

A légi mentők életéről Kis Ádám, a sármelléki bázis vezetője mesélt, képünkön Vincze Lucának és Nagy Bálintnak Fotó: Péter B. Árpád

A pikniken az érdeklődők alaposan szemügyre vehették a mentőhelikopter „titkait”, s bemutatkoztak a Zalai Különleges Mentők is. A csoport -felkészültsége, képesítése okán – a világ bármely pontján, akár extrém helyzetekben is bevethető. Keszthelyen egy rutinfeladatban mutatták meg, mire képesek: összeszokott munkával, gyakorlott mozdulatokkal hozták le a fáról az ott ragadt ejtőernyőst – és mint az életben is: átadták a mentőszolgálat munkatársainak. Az eset azonban ezúttal nem a kórházban végződött, hanem az ebédasztal mellett.

Ezek is érdekelhetik