Frissen Zalából

2021.09.20. 11:15

Adj vért a légimentőkkel – rendhagyó közösségi esemény lesz pénteken Keszthelyen

Rendhagyó közösségi eseményt szervez a Magyarországi Légimentésért Alapítvány, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft., és a Magyar Vöröskereszt szakmai partnerével, az Országos Vérellátó Szolgálattal.

zaol.hu

Forrás: police.hu

Egy időben szerveznek hét légimentő bázis közvetlen közelségében véradást. A nap különlegessége, hogy a mentőhelikopter a véradás helyszínére kitelepülve biztosítja az ügyeletet, onnan kerül majd riasztásra.

„Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos a véradás, mennyire nagy szükség van a biztonságos vérkészítményekre! Éppen ezért a különleges közösségi esemény célja, hogy új véradókat toborozzon, valamint a meglévőket is aktivizálja, felhívja a figyelmet az önkéntesség és a segítségnyújtás fontosságára, emellett pedig betekintést nyújtson a légimentők nem mindennapi munkájába is.

Célunk, hogy minél több emberhez eljusson nemcsak a véradás üzenetének fontossága, de a lehetősége is, hiszen ennek köszönhetően menthetnek életet a légimentők is, éppen ezért rendkívül fontos, hogy megfelelő mennyiségű vérkészítmény álljon rendelkezésre minden légimentő bázison!

Nagy szükség van véradókra az ország minden pontján, hiszen az ország megfelelő vérkészletének biztosításához hétköznapokon is 1600-1800 véradó megjelenésére van szükség” – írja a Magyar Légimentő Nonprofit Kft., Magyar Vöröskereszt és Magyarországi Légimentésért Alapítvány az esemény facebook oldalán.

Vért bárki adhat, aki elmúlt már 18 éves, de még nem töltötte be a 65. életévét és egészségesnek érzi magát.

A szervezők Keszthelyen, a Festetics Kastélyban 12 órától várják az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában