Frissen Zalából

2021.09.20. 07:00

A vadászat volt a fő témája a Csácsbozsoki Arborétumban rendezett családi napnak

Családi napot rendezett a Zalaerdő Zrt. a Csácsbozsoki Arborétumban, ahol a látogatók bepillantást nyerhettek és hiteles ismereteket szerezhettek a vadászatról, a vadászati kultúráról.

Jóna István

Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás kapujában a 22 állami erdőgazdaság mindegyike szombaton saját programot szervezett-tudtuk meg Steyer Edinától, a Zalaerdő Zrt, Pr-előadójától. Zalai vadász-családi napon a szervezők szerették volna közelebb hozni a vadászatot a résztvevőkhöz. Úgy állították össze a programot, hogy az a gyerekeknek és a felnőtteknek is egyarát érdekes legyen.

 

A szemléletformálást a vadászattal kapcsolatban már kisgyermekkorban el kell kezdeni, hogy ne alakuljanak ki téves beidegződések az ágazattal kapcsolatban. Hiszen a vadászatnak nem az állatok leölése a célja, hanem a vadállomány szabályozása- tette hozzá Stayer Edina.

A szervezők szakmai és gyermekprogramokkal készültek. Utóbbin a gyerekeknek vadnyomokat kellett a hozzá tartozó állatokkal párosítani, valamint egy tanösvényen sétálva feladatokat kellett megoldaniuk. Az állomásokon volt agancsfelismerés, az összekeveredett képek alapján vadfajt kellett meghatározniuk és az egyik állomáson vadászkalapot, állatmaszkot húzhattak és egy közös fotót készíthetett a család. Volt vadászkürt, vadászkutya és solymász bemutató. Valamint Ernszt Tamás vadászati és halászati előadó tartott ismertetőt a megye vadállományáról trófeák és vadkoponyák bemutatásával. A résztvevőknek 40 kilogramm húsból ízletes vadpörköltet is készítettek. A résztvevők kipróbálhatták az íjászatot és légpuskalövészetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában