Frissen Zalából

2021.09.24. 08:00

A nagykanizsai hajléktalanszálló munkatársai is táncra perdültek

Táncolt az orvos, az asszisztense, az intézményvezető és több szociális munkatárs. A Magyar Vöröskereszt Átmeneti Szálló és Éjjeli Menedékhely néhány tagja nemrégiben csatlakozott a Jerusalema tánc kihíváshoz.

Benedek Bálint

Forrás: Youtube

Az intézmény vezetője, Szőke Rózsa elmondta: teljesen véletlenül az internetes videómegosztó portálon találtak rá a táncos kihívásra. Látták, hogy sok civil szervezet, társaság és baráti közösségek is csatlakoztak.

– Csak otthon szórakozásból néhányan elkezdtük gyakorolni, az ötlet a kollégáknak is megtetszett – mesélte. – Például dr. Hámori Zsolt a hajléktalan háziorvosi szolgálat orvosa az elsők között bólintott rá a kihívásra. Rajta kívül az asszisztense, Fehér Barbara, Mozsolics-Laska Zsófia és Szentesi János utcai szociális munkatársak, Horváth Árpád szociális segítő, valamint Nyakó Melinda utcai szociális koordinátor csatlakozott. Szerettük volna, ha az intézményünkben élők is csatlakoznak, de végül ők nem álltak a kamera elé.

Hozzátette: sokat gyakoroltak, élvezték a felkészülés minden percét és persze a felvétel napját is. Maximálisan felkészültek, sok örömet jelentett számukra. Ezzel a videóval szerettek volna egy kicsit kikapcsolódni és a hétköznapok gondjait félretenni. Ezen a szociális területen mindegyikőjük extra terheket cipel a vállán. Számos negatív életesemény éri őket munkájuk során, ez a tánc viszont felszabadította a munkatársaival együtt és kellemes órákat tölthettek együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában