Frissen Zalából

2021.08.08. 20:00

Újrainduló traumatológia, életmentés és tűz a Freya-hotelben – mutatjuk az elmúlt hét legfontosabb híreit

Mozgalmas volt az elmúlt hét Zala megyében. Ismét összeszedtük a legfontosabb történéseket!

zaol.hu

Palkovics László a zalaegerszegi traumatológiáról

Rendeződött a traumatológia működése a megyei kórházban, az osztály képes korábbi feladatainak ellátására, sőt, a Pécsi Tudományegyetem közreműködésével szakmai fejlesztések indulhatnak. Az ügyben Palkovics László szólalt meg a Zalai Hírlapnak.

Életet mentettek a baki polgárőrök

A figyelmes boltos és a szomszéd, a helyzet komolyságát felismerő polgárőrök, az azonnal reagáló rendőrök nagy valószínűség szerint az életét mentették meg nemrég egy bajba jutott idős, beteg házaspárnak. Történetről itt írtunk.

A baki egyesület szolgálati gépkocsija mellett (j-b) Harmat Krisztián, Harmat Gábor és Sipos László
Fotó: Fincza Zsuzsa

A természet szeretetére és csapatmunkára is tanítja a gyerekeket a zalaegerszegi túlélőtábor

A tavalyi siker után idén újra szerveztek katonai túlélőtábort 5–12 éves gyerekeknek a megyeszékhelyen. Az ötlet Domján Nikolett óvodapedagógusé, aki a Csillagközi Óvoda munkatársa. Segítője Pataki Zsolt és Nagy Attila, mindketten 15 éves hivatásos katonai szolgálatot töltöttek Franciaországban. Cikkünket itt olvashatja el.

Gerencsér Zoltán birkózóedző önvédelmi fogásokat tanított a gyerekeknek. A képen Kraller Levente és Nagy Zekő, a háttérben Domján Nikolett táborvezető, valamint Pataki Zsolt és Nagy Attila, akik korábban a francia légióban szolgáltak Fotó: Pezzetta

ZEG Rally Show Zalaegerszegen

Két napos rally-fesztivál indult szombaton Zalaegerszegen, a fő futamokra azonban vasárnap kerültt sor. Az eseménysorozat részben a ZalaZone területén, illetve Zalaegerszeg belvárosában zajlott. Cikkünk ITT olvasható.

Halálos baleset történt a 74-es főúton Hahótnál

Halálos közlekedési baleset történt csütörtökön reggel fél hat körül időben a 74-es főúton. Információink szerint egy Zalaegerszeg felé tartó Peugeot személyautó ütközött össze a főút Hahótot elkerülő szakaszán a szemből érkező, szlovák rendszámú Volkswagennel.

Összeroncsolódott személyautó a 74-es főúton Hahót térségében Fotó: MTI/Varga György

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Takács Tivadar érdeklődésünkre közölte, hogy mindkét autóban ketten utaztak, és mind a négyen megsérültek. A Peugeot-t vezető 62 éves zalaszentbalázsi férfi életét vesztette. Cikkünket ITT olvashatja.

Tűz keletkezett egy zalakarosi hotelben

Tűz keletkezett a zalakarosi Hunguest Hotel Freya ötödik emeletén szerdán délelőtt fél tizenegy körül az egyik szobában. Az lángok elfojtására a II., kiemelt fokozatú riasztásnak megfelelően a zalakarosi és a nagykanizsai, valamint a pacsai hivatásos tűzoltók vonultak ki, de kiérkezésük előtt a szálloda egyik vendége, egy nyugdíjas szekszárdi tűzoltó már elkezdte megszervezni a beavatkozást, az épület kiürítését, ennek során 60 személy hagyta el a szállodát. A részleteket ITT olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában