Frissen Zalából

2021.08.17. 07:00

Már lehet nevezni a Keszthelyi Kilométerekre

A megszokottal ellentétben az idén nem a pünkösdi hétvégén, hanem szeptember 19-én rendezik meg a nagy népszerűségre szert tett 14. Intersport Keszthelyi Kilométerek futófesztivált.

Kerkai Attila

Természetesen a tavalyi halasztás után a KKM szervezői szerették volna, ha 2021-ben ismét a megszokott időpontban rendezhetik meg a Balatonparti város legnagyobb tömegsport rendezvényét. Ám a koronavírus-járvány és a májusi sportrendezvények szervezési bizonytalansága miatt tavasszal úgy döntöttek, hogy szeptemberre halasztják a 14. Intersport Keszthelyi Kilométerek futóversenyt.

A gyerekfutamokon mindig kiváló a hangulat Fotó: archív

Az egynapos viadalra (mivel minden bizonnyal ötszáz fő felett lesz a résztvevők és az érdeklődők száma) csak védettségi igazolással nevezhetnek az indulók. A megszokott helyszíneken összesen kilenc versenyszámot bonyolítanak majd le, melyekre az esemény honlapján lehet nevezni. A már megszokott maraton, félmaraton továbbá váltó és handbike futamok mellett az egynapos programba belefér még a 10,5 km-es és a sprintfutam két távval (2,5 km és 5 km), de még a gyermekfutamok megrendezése is.

A Zalai Hírlap Gyermekfutamok keretében a 0-3 évesek együtt indulhatnak majd a szülőkkel, kézen fogva, de lesz fiú-lány futam, valamint a korosztálynak írták ki a Csattogó Tappancsok-futást is. A 4-14 éveseket születési évük szerint rendezik mezőnyökbe, vagyis minden gyermek a saját korosztályával versenyez. A gyermekfutamokra a nevezés ingyenes, a távok pedig a következők: 0-6 éves kor között 250 m, 7-9 éveseknek 500 m, 10-12 éves korosztályban 1000 m, 13-14 éves korig 1500 m. Szeptember 19-ig még van egy hónap, lehet készülni a Keszthelyi Kilométerekre, amely továbbra is a város legszebb részein – ideértve a Balaton- partot is – halad.

Ezek is érdekelhetik