Frissen Zalából

2021.08.07. 09:10

39. Lidl Balaton-átúszás: Jakab Balázs ért be először a célba – frissítve (videó)

A hagyományos, 5.2 kilométeres szakasz Révfülöpről, a labdarúgópálya melletti fürdőhelyről indul és a balatonboglári Platán strandnál ér véget. Az úszófolyosót vitorlásokkal biztosítják, amelyek 50 méterenként horgonyoznak majd.

zaol.hu

A 39. Lidl Balaton-átúszás résztvevői a balatonboglári célban 2021. augusztus 7-én. MTI/Varga György

Fotó: Varga György

Az idén két távon nevezhettek az úszók. A hagyományos, 5.2 kilométeres szakasz Révfülöpről, a labdarúgópálya melletti fürdőhelyről indul és a balatonboglári Platán strandnál ér véget. Az úszófolyosót vitorlásokkal biztosítják, amelyek 50 méterenként horgonyoznak majd.

A rajtról élőben jelentkeztek be a közösségi médiában.

A 39. Lidl Balaton-átúszás résztvevői a balatonboglári célban 2021. augusztus 7-én. Fotó: MTI/Varga György

Kilenc óra előtt nemsokkal már célba is ért az első helyezett: Jakab Balázs, aki 1 óra 13 perc alatt úszta át a Balatont, ám az eddigi adatok alapján a leggyorsabb úszó a férfiaknál a szombathelyi Molnár Marcell, aki 1 óra 4 perc alatt ért Balatonboglárra. Összesítésben negyedikként, a nők közül elsőként úszta le az 5,2 kilométert Venczel Kincső 1 óra 18 perces idővel.

Elérhetővé váltak a féltáv és az áthúzás mezőnyének eddigi eredményei is. IDE kattintva lehet szemezgetni és keresni az ismerősöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában