Frissen Zalából

2021.08.23. 09:00

Fejlesztések az Öreg-hegyen, odaítélték a város bora címet

A Szőlő- és Gyümölcstermesztők Egyesülete és a Borbarát Hölgyek Társasága nemrégiben az öreg-hegyi boronapincénél tartott közgyűlést. Az eseményen a Magyar falu programban nyert eszközöket mutatták be, valamint a legjobb boroknak járó elismerést is átadták.

Benedek Bálint

A találkozón lehetőség nyílt a tapasztalatcserére is

Fotó: ZH

A Szőlő- és Gyü­mölcs­ter­mesz­tők Egyesületének elnöke, Somogyi András az összejövetelen elmondta: egy korábbi vidékfejlesztési pályázatnak köszönhetően a boronapince környékét szilárd, illetve térkő burkolattal fedték be. A Magyar falu programban pedig 1,8 millió forintból sátrakat, sörpadszetteket, teraszfűtő hőgombát, továbbá saválló hordót és borhűtőt vásároltak.

Ezt követően Aigner Géza letenyei plébános megáldotta az új eszközöket.

A találkozón lehetőség nyílt a tapasztalatcserére is
Fotó: ZH

Farkas Szilárd polgármester beszédében kiemelte: évek óta megoldandó probléma az Öreghegyi út felújítása, melyre a szomszédos Zajkkal együtt próbálnak forrást találni, mivel a korábbi pályázatukra nem kaptak támogatást.

A rendezvényen adták át a tavaszi, 43. letenyei borbírálat díjait. A 139 nevezett nedűből 120 fehér, 10 vörös és 9 rozé volt. Ezek közül 33 arany, 68 ezüst, 35 pedig bronz minősítést kapott.

A város bora megtisztelő címet Somogyi Tibor 2020-as évjáratú cserszegi fűszeresének ítélte oda a zsűri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában