Frissen Zalából

2021.07.07. 14:00

Útfejlesztés Nagykanizsán – Újabb milliókat hívtak le az államkasszából

Bizzer András alpolgármester és Cseresnyés Péter államtitkár tegnap a Balatoni utcán tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy egy belügyminisztériumi pályázat keretében felújítják az utca egy szakaszát.

Benedek Bálint

Bizzer András és Cseresnyés Péter a tájékoztatón Fotó: Szakony Attila

Bizzer András alpolgármester elmondta: a Belügyminiszté­rium kiírásán 48 millió forintot nyert a város, hogy az egyik bevásárlóközpontnál lévő körforgalomtól a Boszorkány utcáig felújíthassanak egy szakaszt. Az elnyert összeg mellé önerőt is kell biztosítani, mely várhatóan 26 millió forint lesz.

– Köszönettel tartozunk Cseresnyés Péter államtitkárnak, hogy segített a városnak a pályázati forrás megszerzésében – folytatta a politikus. – Az elmúlt időszak kifejezetten sikeres volt pályázati és forráslehívási szempontból, hiszen nem ez az első alkalom, hogy ekkora összeget szerezhettünk meg a város fejlesztésére.

 

Bizzer András Nagykanizsa alpolgármestere (balról) és Cseresnyés Péter államtitkár közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy egy belügyminisztériumi nyertes pályázat keretében felújítják a Balatoni utca egy szakaszát Fotó: Szakony Attila

 

Nagykanizsa költségvetése van olyan jó helyzetben, hogy most, 2021-ben is tudjuk biztosítani az önerőt, ám ez a közgyűlési többségen múlik. Viszont legkésőbb 2022 végéig be kell fejezni a munkálatokat.

Cseresnyés Péter hozzátette: az elmúlt időszakban a baloldali, helyi képviselők többször kritizálták a kormány veszélyhelyzetben hozott intézkedéseit, miszerint a várost kivéreztetik. Ez azonban hazugság, szögezte le az államtitkár.

Hozzátette: az elmúlt időszakban, amikor Balogh László polgármester egyedül lobbizott és dolgozott, körülbelül 588 millió forint érkezett Nagykanizsára. Óriási segítséget kaptak a városban dolgozó vállalkozások is, s az elmúlt években közel kétmilliárd forint érkezett út- és járdafelújításokra, biztonságosabbá téve a közlekedést, mondta Cseresnyés Péter.

– A munkálatok jelenleg is zajlanak a Petőfi utca és a 7-es főút kereszteződésében, ahol körforgalom létesül – tette hozzá. – Ebben az évben elkészül, s a beruházás kimondottan a kormányzatnak köszönhetően, a lakosság igényeit figyelembe véve valósul meg – zárta szavait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában