ropták a táncot

2021.07.11. 09:00

Országos táncháztalálkozónak adott otthont Zalaegerszeg

A megyeszékhelyen a Hangverseny- és Kiállítóteremben ropták a táncot a résztvevők, az Ajka-Padragkút Táncegyüttes művészeti vezetője, örökös aranysarkantyús táncosa, Ramasz László és párja, Bauer Emese a vitnyédi táncok lépéseit ismertette a többiekkel.

zaol.hu

Ramasz László annak idején Varga János Boxos meghívására érkezett Zalaegerszegre tanítani, s nyolc éven át oktatott a városban. Kósa Ruben, a Zalai Táncegyüttes művészeti vezetője elmondta: arra törekedtek meghívott vendégeikkel, hogy nagyjából az egész Dunántúl néptánckincsét felvonultassák, így a szucsági, a méhkeréki, a bonchidai, a vajdaszentiványi, a jobbágytelki és a széki táncokkal is megismerkedhettek a résztvevők.

Érkeztek oktatók Győrből, Ajkáról, Balaton-felvidékről, Sopron környékéről és természetesen Zalából is. Az emeleten rögtönzött népviseleti bemutatóra is sor került, ahol a sárvári Hámori Sándor gyűjtő mutatta be az érdeklődőknek az évek alatt összegyűjtött vagy éppen kérésre megvarratott öltözékeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában