Frissen Zalából

2021.07.21. 08:34

Nem fog kedvezni az időjárás az 53. Kékszalag versenyzőinek

Csütörtökön 9 órakor rajtol az 53. Kékszalag, ám az előrejelzések szerint a versenyzőknek nagyrészt gyenge szélben kell vízre szállni.

zaol.hu

Balatonkenese, 2020. július 30. Az 52. Kékszalag Nagydíj tókerülõ vitorlásverseny mezõnye Balatonkenese közelében 2020. július 30-án. MTI/Varga György

Forrás: MTI / Varga György

Fotó: Varga György

A Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Keszthely-Balatonfüred közötti, több mint 150 kilométeres távot 48 óra alatt kell megtennie a versenyzőlnek. A időkép.hu előrejelzése szerint, azonban az időjárás nem nekik fog kedvezni.

Mint írják, többnyire gyenge szél, napos idő lesz jellemző a verseny alatt, élénk – 30 km/óra közeli – széllökések csak csütörtök délelőtt fordulhatnak elő. Ezen kívül a légmozgás is változó irányú lesz, ami nem könnyíti meg az indulók dolgát. A rajt idején egyébként ragyogó napsütésre, nagyon erős UV sugárzásra és 22-24 fokra, a délutáni órákban pedig 27-28 fokra lehet számítani.

Tavaly hasonló időjárás volt a verseny alatt, ami végül az utóbbi tíz év leglassabb Kékszalagjához vezetett.

Kiemelt kép: Archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában