Frissen Zalából

2021.07.31. 07:00

Mutatjuk Zala megye 3 legnépszerűbb kutyás strandját

A nagy hőségben nem csak az emberek, hanem a kutyák is szívesen hűsölnek vízpart közelében.

zaol.hu

Fotó: Fotó: illusztráció/pixabay

A négylábúak sokszor szinte már családtagnak számítanak, így nem meglepő, hogy egyre több térségben találhatóak olyan közösségi helyek, ahol a kis kedvencek igényei kerülnek a középpontba.

Összegyűjtöttük Zala megye 3 legkedveltebb kutyás strandját, ahol a kánikulában felfrissülhetnek kis barátaink is.

A zalalövői Borostyán-tó 2020 júliusától várja a vízpartot kedvelő ebeket: a tó keleti oldalán, a gát mellett mintegy 70 méteres partszakasz van elkülönítve részükre, ahol kedvük szerint fürödhetnek a többi négylábúval együtt. A tó ezen szakasza kifejezetten nekik lett kialakítva, itt az embereknek kifejezetten tilos a vízbe menniük.

A budapesti Vucskics Ádám és kedvencei a Borostyán-tó kutyastrandján. Fotó: Gyuricza Ferenc / ZH Archív

A Zalaegerszegen lévő Gébárti-tó szintén nagyon népszerű a kutyások köreiben. A számukra kialakított partszakasz a tó ságodi részén található. Az árnyas parton egy kis stég is kialakításra került, ahonnan a játékos kedvű kutyák kedvük szerint ugrálhatnak a vízbe.

A Gébárti-tónál a négylábúak is szeretnek strandolni. Fotó: Katona Tibor / ZH Archív

A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert egy olyan kutyabarát közösségi tér, ahol az emberek igényeit is igyekeztek szélesebb körben kielégíteni: az ősfákkal körülvett területen mosdók, öltözők, házi könyvtár, büfé és egyéb más kényelmi szolgáltatások is elérhetőek. A strandon együtt fürödhetnek gazdik és kedvenceik, érdemes legalább egyszer felkeresni a helyet.

Keszthelyen együtt fürödhetnek gazdik és kedvenceik. Fotó: Belovári András / Kutyás Park

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában