Frissen Zalából

2021.07.05. 07:00

Nemzetközi mérkőzésekre is alkalmas a Léránt Lajos Sportcentrum labdarúgópályája

A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően immár nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmas a Léránt Lajos Sportcentrum labdarúgópályája – hangzott el azon az avatóünnepségen, amelyet szombaton este tartottak a Siófok-Nafta Lendava felkészülési meccs szünetében.

Gyuricza Ferenc

Az ünnepségre azért került sor, mert elkészült a sportpálya 200 lux fényerőt biztosító világosítása – a mérkőzés második félidejére fel is kapcsolták a reflektorokat -, ennek köszönhetően a jövőben az esti órákban is tarthatnak edzéseket vagy szervezhetnek további mérkőzéseket.

Mindezzel párhuzamosan befejeződött a sportcentrum biztonsági kerítésének építése is. Mindkét fejlesztés 2020/2021-es taopályázatok révén biztosított támogatásokból valósulhatott meg, összesen 14 millió forint értékben.

Lendvai-Horváth Vivien, az NB II-es novai női csapat tagja (balról), Vigh László, Szekeres Zoltán, Németh József, Kondákor József és Horváth Dominik, az U19-es novai csapat tagja az ünnepségen Fotó: Gyuricza Ferenc

 

Az avatóünnepségen először Szekeres Zoltán, a helyi sportegyesület elnöke szólt a jelenlévőkhöz, azt az összefogást méltatva, amivel anyagi feltételeket sikerült a fejlesztéshez biztosítani, illetve aminek köszönhetően konkrét kétkezi munkával a szombat esti mérkőzés rangjához méltó körülményeket tudtak teremteni.

Vigh László miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője szerint Zala megyében faluhelyen nincs még egy olyan korszerű sportlétesítmény, mint amellyel Nova büszkélkedhet. A Léránt Lajos Sportcentrum nem csak a sportélet miatt fontos, a közösségi élet színtere is egyben, ezért arra kérte a jelenlévőket, álljanak a helyi sportvezetők mellé, támogassák, biztassák őket fejlesztési elképzeléseikben.

Németh József polgármester szintén a sportegyesület elnökségének fáradhatatlan munkáját emelte ki, illetve arról is beszélt, a sportcentrum a település egyik épített értéke, Novát gazdagítja. Kondákor József, a Zala Megyei Labdarúgó-szövetség elnökségi tagja az elmúlt években a pályázati támogatások és egyéb források révén megvalósított infrastrukturális fejlesztések nagyságrendjét ismertette – ami közel 140 millió forintot tesz ki -, majd arra tett ígéretet: az MLSZ szervezési osztályánál kezdeményezni fogják, hogy a korosztályos fiú- és lányválogatottak mérkőzéseinek hazai rendezésénél vegyék számításba a Léránt Lajos Sportcentrumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában