Frissen Zalából

2021.07.28. 11:30

Kerékpárút és járda is készül a támogatásból Bakon

Szépül a település központja, ugyanis a Magyar falu program pályázatának köszönhetően 30 millió forintból fejlesztik a kerékpárutat és a járdahálózatot. A részletekről Farkas Tamás polgármester tájékoztatta lapunkat.

Mozsár Eszter

Készül a térköves járda

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A rekkenő nyári melegben a Szakály Kft. munkatársai egyengették a talajt és rakták le a térkövet a buszpálya-öbölben. Ezen a részen térköves, míg a faluháztól az útkereszteződésig aszfaltos úton kerékpározhatnak, sétálhatnak majd a helyiek augusztus végétől.

Készül a térköves járda
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

– Viszonylag rövid szakasz valósul meg most, ám a tervek szerint bekapcsolódunk majd a megyei kerékpárúthálózat-fejlesztésbe, így később meghosszabbítjuk ezt a szakaszt – mondta a polgármester a helyszínen. – A mostani beruházás nagy előnye, hogy a kerékpáros és gyalogos forgalom teljesen elkerüli a 75-ös főút és a 7410-es út csomópontját. A pályázatnak köszönhetően 300 méteres járdaszakaszt újítunk fel teljesen, azaz kiszélesítjük a régi nyomvonalat, és a régi buszváró épület helyére önerőből újat építünk.

Farkas Tamás szólt még a napokban befejeződő zártkerti programjukról. Az Agrárminisztérium pályázatán 10 millió forintot nyertek a hegyi út rendbetételére, a korszerűsítéshez további 5 millió forinttal járult hozzá az önkormányzat. A modernebb technológiára szívesen áldozott a település vezetése, ugyanis ezzel megnövelték az út teherbírását. A beruházás feltétele volt még, hogy csatlakozzanak az őshonos gyümölcsfákat ültető Tündérkert programhoz. A polgármester hozzátette, ugyancsak MFP segítségével renoválják a plébánia belső részét. A felújítást ősszel fejezik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában