Frissen Zalából

2021.07.05. 10:00

Jól állnak az idei tervükkel a Dél-zalai Kék Virág Túracsapat tagjai

Jól állnak idei túratervük teljesítésével a Dél-zalai Kék Virág Túracsapat tagjai.

Horváth-Balogh Attila

A túracsapat a Magas-Bakonyban Fotó: ZH Archívum

Mint azt Lőrincz Sándor túravezetőtől megtudtuk: folytatták az Országos Kéktúra, valamint a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra bejárását. Június 12-én befejezték a Magas-Bakonyon keresztül haladó kék útvonal bejárását, miközben megmászták a hegység legmagasabb pontját, a Kőris-hegyet.

Június 26- án folytatták a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Őrségen áthaladó útvonalának bejárását. Augusztus 7-re buszos túrát terveznek a Gaja-patak völgyébe, valamint a Tési-fennsíkra.

A túracsapat a Magas-Bakonyban Fotó: ZH Archívum

A túra Bakonynánáról indul, ahonnan a Gaja-patak mentén elmennek egészen a Római-fürdő vízesésig. Innen a patakot követve Jásd következik, ahol megismerkednek a Szentkút nevű búcsújáró hellyel.

Jásd és Tés között felmásznak a nemrég épült Széchenyi Zsigmondkilátóba. Innen egy meredek kaptató után érnek a szélmalmairól híres Tés településre. A túra végállomása Csőszpuszta lesz. Július 10-én ismét az Őrségben túráznak, ahol a Kondorfa és Őriszentpéter közötti szakaszt járják be, miközben egy kis kitérőt tesznek Szalafő – Pityerszerre, ahol megnézik a skanzent is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában