Frissen Zalából

2021.07.13. 08:38

Helyi horgászrend lépett életbe a Balaton egyes területein

Nemrégiben az egyes északi parti kikötőmólókon horgászatot tiltó táblákat helyezett ki az üzemeltető. A Balatoni Hajózási Zrt. és a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezetősége egyeztetett a kialakult helyzetről és megtalálták a kompromisszumos megoldást.

zaol.hu

Fotó: Balatonihal.hu

Egyes horgászok magatartásából eredő problémák 4 db északi parti kikötőt érintettek: Balatongyörök, Szigliget, Badacsony és Révfülöp mólóit. A múlt szerdai egyeztetésen a tárgyaló felek úgy határoztak, hogy ezek közül a két leginkább problémás balatongyöröki és szigligeti móló esetében helyi horgászrendet vezetnek be.

Ennek legfontosabb rendelkezése, hogy a hajózási főszezont jelentő két nyári hónapban (07.01-08.31.) 10:00 és 23:00 között tiltott, míg azon kívül engedélyezett a horgászat. Ez jelentős engedménynek számít a horgászok szemszögéből nézve a korábbi általános tiltáshoz képest.

Az említett két helyszínen kívül a többi balatoni kikötőben nem változik meg a korábban megszokott gyakorlat. A horgászatot tiltó táblákat a mai nappal az új, helyi horgászrendet tartalmazó táblák váltották fel. (A tiltó tábla Badacsonyban is eltávolításra került.)

Fotó: Balatonihal.hu

A két cég vezetősége egyetértett abban, hogy néhány renitens viselkedésű egyén miatt nem helyes a szabálytisztelő többség büntetése. Akik viszont az alább is olvasható két helyi horgászrend szabályozása ellen vétenek, szigorú büntetésre és a balatoni területi jegy bevonására számíthatnak! – írja a Balatonihal.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában