Együtt Zalaegerszegért Egyesület

2021.07.29. 09:00

21. alkalommal tartották meg az Egerszeg Búcsút a megyeszékhelyen

Tavaly a pandémia miatt elmaradt az Együtt Zalaegerszegért Egyesület hagyományos családi rendezvénye, amelyet a város védőszentje, Mária Magdolna tiszteletére szerveznek.

A helyszín a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is a falumúzeum és az olajipari múzeum területe volt, ahol a színpadi fellépők mellett gazdag gasztronómiai kínálat és vásár is fogadta az érdeklődőket vasárnap, a Pajtagalériában pedig Buday Mihály festőművész alkotásait lehetett megtekinteni. Az Egerszeg Búcsún adják át a Lokálpatrióta díjat, amelyet ezúttal dr. Gyimesi Endre történész, korábbi levéltárigazgató, volt polgármester vehetett át kulturális és helytörténeti kutatói tevékenysége elismeréseként dr. Kocsis Gyulától, a szervező egyesület elnökétől. Dr. Kovács Mónika, a megyei kórház belgyógyászati osztályvezető főorvosa és Wettstein Tamás, a ZAZEE Kulturális Egyesület elnöke pedig emlékplakettet vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában