Frissen Zalából

2021.06.10. 07:00

Vállalkozók támogatása – Bejelentést tett Cseresnyés Péter

Egyszeri 219 ezer forintot kaphatnak a bértámogatásra nem jogosult önfoglalkoztatók – jelentette be a minap Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

Pásztor András

Cseresnyés Péter

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Szakony Attila

Elmondta: a veszélyhelyzeti intézkedések különösen nagy terhet róttak a működésük szüneteltetésére kényszerült szektorokra. A vállalkozások nagyobbik hányadának talpon maradását, a munkahelyek megőrzését érdemben segítette az ágazati bértámogatás. Az alkalmazott nélkül működő mikrovállalkozásoknál, önfoglalkoztatóknál azonban ez az eszköz nem kompenzálhatta a bevételek elmaradását. A kormány ezért úgy döntött, hogy 219 ezer forintos egyszeri támogatást nyújt a korábbi korlátozásokban érintett 100-120 ezer önfoglalkoztatónak.

Cseresnyés Péter
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap / Archív

– Az önfoglalkoztatók kompenzációs támogatásában főként azok a kiskereskedelemben, turizmus-vendéglátásban, szálláshely-szolgáltatásban vagy szabadidő-ágazatokban tevékenykedő vállalkozók, például fodrászok, kozmetikusok, idegenvezetők, előadóművészek és autósiskolai oktatók részesülhetnek, akik alkalmazottak híján nem tudtak ágazati bértámogatásra pályázni – részletezte Cseresnyés Péter. – Az egyoldalas kérelem már elérhető a kormányzati honlapon és a munka.hu oldalon. Az igényléseket a járási hivatalok foglalkoztatási osztályaira lehet benyújtani a veszélyhelyzet megszűnéséig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában