Frissen Zalából

2021.06.01. 16:13

Parkolóhelyeket alakítottak ki a zalaegerszegi Ola utcában

Hét új, gyeprács burkolatú parkolóhelyet alakítottak ki az Ola utca 22. szám alatti tömbbelsőben, amit kedden adtak át a helyszíni sajtóbejáráson. A beruházás 3,2 millió forintba került, a kivitelezést a Szakály Kft. végezte.

Mozsár Eszter

A parkolóátadáson Szakály Zoltán ügyvezető, Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő, Bali Zoltán alpolgármester, Szak Tibor út- és közműépítési csoportvezető Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Zalaegerszegen húsz év alatt duplájára növekedett a gépjárművek száma, ezért a lakossági igények alapján, különösen a lakótelepek környezetében indokolt a további várakozó- és parkolóhelyek kialakítása, fogalmazott Bali Zoltán alpolgármester.

A parkolóátadáson Szakály Zoltán ügyvezető, Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő, Bali Zoltán alpolgármester, Szak Tibor út- és közműépítési csoportvezető Fotó: Katona Tibor

- Fontosak a megyeszékhelyen a nagyívű fejlesztések, ám ugyanolyan fontosak az ilyen jellegű beruházások. 2020-as adatok alapján jelenleg 35 ezer gépjárművet használnak Zalaegerszegen. A megnövekedett forgalom szemmel látható és tapasztalható a túlterhelt csomópontokon, az elkerülő utakon és a több évtizeddel ezelőtt épített lakótelepeken. Akkoriban egy-egy lépcsőházban csupán néhány lakónak volt autója, az utcákon labdázni lehetett, a parkolók szinte üresen álltak, most azonban egy civilizációs problémával állunk szemben. Ezt igyekszünk úgy megoldani, hogy ne a zöldfelületek rovására aszfaltozzunk – mondta Bali Zoltán.

Fotó: Katona Tibor

Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő emlékeztetett, a pandémia előtt öt lakossági fórumot tartottak a környék fejlesztési koncepciójáról. A lakók a parkolási gondok felszámolása mellett a járdák, parkok rendbetételét, kerékpártartók elhelyezését kérték, a beruházások egy része meg is valósult. A közeljövőben a játszótér környékét szépítik majd, új kerítést és padokat szeretnének beszerezni.

Elhangzott még, tervek szerint a tömbbelsőben a közeljövőben további 12 parkolóhelyet, a Platán sor 11-13. számú házaknál pedig teljesen új, 16 férőhelyes parkolót szeretnének kialakítani. A képviselő hozzátette, a 4. választókerületben az arányos városfejlesztés jegyében ugyancsak folytatják a parkolók építését, így a Berzsenyi Dániel utca 13. számú ház környékén 6 új parkolóhelyet létesítenek.

A sajtótájékoztatón végül bemutatták az év elején elkészült, a város arculatához igazodó szelektív hulladékgyűjtő-sziget acélborítását is, a környezetszépítő pilot-program első állomása volt az Ola tömbbelső.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában