Frissen Zalából

2021.06.23. 18:00

Jerusalema: A kanizsai Péterfy-iskola is táncra perdült (videó)

Tamásné Aranyos Diána tanítónő úgy érezte itt az ideje, hogy a nagykanizsai Kőrösi Csoma Sándor-Péterfy Sándor Általános Iskola Péterfy-tagintézményének tantestülete is csatlakozzon az örömtánc vagyis a Jerusalema kihíváshoz.

Benedek Bálint

Fotó: Shutterstock

- Az év végi hajrá kellős közepén szükségét éreztem annak, hogy kicsit felrázzuk magunkat, és kilépjünk a hétköznapi mókuskerékből – fogalmazott. – Mivel tavaly óta szinte már az egész világ táncol, felmerült bennem: mi lenne, ha a mi iskolánk is megpróbálná. Ennek az összefogásnak a mondanivalója nagyon egyszerű, ám annál lényegesebb: megmutatni a boldogságot, hogy az élet szép, még ezekben a nehéz időkben is.

Szerencsére a süket fülek helyett lelkes kolléganőkre talált, mindenki örömmel fogadta a kezdeményezést. Így aztán izgatottan, nagy lelkesedéssel elkezdtek szervezkedni. A tantestületből, akinek ideje engedte, örömmel vállalta a kihívást. Olykor előfordult, hogy csak alig néhányan jelentek meg egy-egy próbán, mégis sikerült igazán vidám, felszabadult perceket együtt tölteniük.

- A koreográfia betanítására Rába Zsófia tanárnőt kértem meg, aki időt és energiát nem sajnálva tanította be nekünk a tánclépéseket – mesélte. – Több helyszínen táncoltunk, mert a klipben szerettük volna megmutatni iskolánk környezetét. A videóban feltűnnek a „péterfys” diákok is, lelkes csapat tanulta velünk a lépéseket. A tánc videó rögzítésében kollégáink segítettek. Az utómunkát egykori diákunk, Imre Marcell végezte, aki jelenleg a Mező-gimnázium 9. évfolyamára jár. Munkájával keretet adott a táncunknak és eljuttatta a világhálóra, ahol két nap alatt már több mint 14 ezren látták. Ez a pár perces produkció példaértékű összefogás eredményeként született meg, a sikerhez mindenki a maga módján járult hozzá. Ez a röpke 4 perc örök emlék marad mindannyiunk számára és remélem, hogy sokaknak sikerült átadnunk az örömtánc pozitív üzenetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában