Frissen Zalából

2021.06.23. 16:00

Hamarosan indul a Fatemplom fesztivál Magyarföldön

Idén tizedik alkalommal népesül be a magyarföldi fatemplom és környéke, koncertek, irodalmi műsorok, szakrális előadások várják az érdeklődőket.

Arany Gábor

Tóth László és Gryllus Dániel a sajtótájékoztatón Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

A templom felszentelésének első évfordulóján, 2012-ben először megtartott kulturális ünnep idei programjairól kedden az egerszegi falumúzeum zalacsébi fatemplomában tartott tájékoztatót a házigazdák nevében Gryllus Dániel és a programban közreműködő Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar vezetője, Tóth László.

Tóth László és Gryllus Dániel a sajtótájékoztatón Fotó: Katona Tibor

A jelenlegi előírások szerint védettségi igazolvánnyal látogatható Fatemplom fesztivál július 9-én, pénteken 16 órakor Csoóri Sándorra emlékező műsorral kezdődik Bálint Márta, valamint a fatemplom és a fesztivál kezdeményezője, Rátóti Zoltán előadásában, ezt a Misztrál, a Kaláka és a Csík-zenekar koncertje követi. Másnap 15 órakor az egerszegi szimfonikusokkal indulnak a programok. Ezt Lackfi János író „jóéjtpuszijai ” követik, szólva a hitről, és szédítő száguldásra invitálva Isten kalandparkjába, majd koncertek kínálnak kikapcsolódást. Vasárnap 11 órakor ökumenikus istentisztelet kezdődik Fabiny Tamás evangélikus, Kocsis Fülöp görögkatolikus és Steinbach József református püspök részvételével, a fesztivált a Légierő zenekar koncertje zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában