Frissen Zalából

2021.06.26. 14:00

Felavatták pénteken az új, fedett ravatalozót Zalasárszegen

A Magyar falu program (MFP) támogatásával külső, fedett ravatalozó épült a dél-zalai falu temetőjében, melynek átadására pénteken került sor.

Horváth-Balogh Attila

Nagy Gábor és Cseresnyés Péter adta át a ravatalozót Fotó: Gergely Szilárd

Az eseményen Nagy Gábor polgármester köszöntötte a megjelenteket, s elöljáróban elmondta, az új ravatalozó megépítését az állam 100 százalékos finanszírozást nyújtva, 6,4 millió forinttal támogatta a Magyar falu program keretében. A polgármester jelezte: ennek köszönhetően immár a zalasárszegiek is méltó körülmények között búcsúztathatják el halottaikat.

Az eseményre Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, államtitkár, miniszterelnöki biztos is meghívást kapott, aki egyebek közt arról beszélt: az elmúlt évek kormányzati vidékpolitikájának köszönhetően talán nincs is olyan falu, amely ne tudna felmutatni legalább egy, az emberek kényelmét szolgáló fejlesztést.

Nagy Gábor és Cseresnyés Péter adta át a ravatalozót
Fotó: Gergely Szilárd

– Az elmúlt időszakban a fejlesztésekhez rendelkezésre álltak uniós források, belügyminisztériumi pályázati programok és még sorolhatnám, de ezeknek volt egy szépséghibájuk: önrészt kellett a támogatás mellé tenni, ami a Zalasárszeghez hasonló kistelepülések esetében nem volt megoldható akkor sem, ha akár csak néhány százezer forintról volt szó – folytatta Cseresnyés Péter. – Ezért van nagy jelentősége a vidékfejlesztésben a kormány által életre hívott Magyar falu programnak, melynek keretében csak a mi adóforintjainkból rendelkezésre álló hazai forrás felhasználásával segítjük a vidék fejlődését 100 százalékos mértékű finanszírozással. Sok helyen utak, járdák, játszóterek épültek, polgármesteri hivatalok újultak meg. Biztatom a polgármestereket, figyeljék a további pályázati kiírásokat és pályázzanak bátran. Ha 2022-ben újra a Fidesz–KDNP kormány kap bizalmat az országgyűlési választásokon, a vidékfejlesztés a továbbiakban is a fókuszban marad.

A ravatalozót Somogyi Imre plébános áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában