Frissen Zalából

2021.06.21. 11:00

Felavatták a felújított közösségi házat Esztergályhorvátiban

Szombaton a déli órákban avatták fel a községben az EU biztosította TOP-pályázatban nyert közel 20 millió forintból megújított közösségi házat, amely a polgármesteri hivatalnak is otthont ad.

Arany Horváth Zsuzsa

Ruzsis Ferenc, Brunner Tibor és Manninger Jenő avatta a megújult közösségi házat Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

A rekonstrukció során nyílászárókat cseréltek, hőszigetelést végeztek, fűtést korszerűsítettek, illetve napelemes, napkollektoros rendszert építettek ki a 150 négyzetméternyi alapterületű épület tetején. Ezzel évente több mint 800 ezer forintot takarít meg a jövőben a falu.

Az avatási aktus előtt Brunner Tibor polgármester elmondta: hat pályázatot adtak be a Magyar falu programhoz is, mert szeretnék mihamarabb felújítani a 70 éve létesült kultúrházat is, megújítani a rossz állapotú zártkerti utat, valamint traktorra is pályáztak, mivel nagy területet kell gondoznia az önkormányzatnak. A községi önkormányzat évi 28 millió forintból gazdálkodhat a 450 fős település ügyeinek megoldásához. Iskolát közösen tartanak fenn Zalaapátival, és 8 éve van falugondnokuk, aki az idősek számára is rendelkezésre áll.

Ruzsis Ferenc, Brunner Tibor és Manninger Jenő avatta a megújult
közösségi házat Fotó: Katona Tibor

A felújított közösségi ház avatására érkezett Esztergályhorvátiba Manninger Jenő országgyűlési képviselő, aki üdvözölte a község fejlesztéseit, amelyek vonzóbbá tehetik az itt élők számára lakóhelyüket. Kitért arra is, hogy a közeljövőben folytatódik a környékbeli kerékpárút fejlesztése, amely a környező falvakat ezen a módon is öszszeköti egymással, valamint a természetjáró turizmus számára is lehetőséget kínál. Ruzsis Ferenc, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntő szavaiban hangsúlyozta, hogy a községek agilis polgármestereinek munkája hoz fejlődést a térségbe, amely 100 településből áll, ezekre ő maga is igyekszik eljutni, hogy közvetlenül tájékozódjon a tervekről, megoldandó gondokról, s amelyekhez a Magyar falu program forrásai kínálnak megoldást. A közösségi házat az avatás végén Cséry Gergő plébános áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában