Frissen Zalából

2021.06.02. 12:00

Arany Páva díjat kapott a Kiskanizsai Polgári Olvasókör Árvácska Dalköre

Arany Páva díjjal tért haza a Vasváron megrendezett KÓTA-­minősítésről a Kiskanizsai Polgári Olvasókör Árvácska Dalköre.

Horváth-Balogh Attila

Németh Renáta, Horváth Lászlóné, Heizlerné Horváth Mária, Salamon Sándorné, Godinek Péterné és Baj Györgyné az elismeréssel Fotó: ZH

Méghozzá úgy, hogy nem tudtak teljes létszámban fellépni, és a felkészülési idő is kevés volt. A több éve folyó színvonalas szakmai munka azonban meghozta gyümölcsét.

Németh Renáta, Horváth Lászlóné, Heizlerné Horváth Mária, Salamon Sándorné, Godinek Péterné és Baj Györgyné az elismeréssel Fotó: ZH

– Ennél szebb születésnapi ajándékot nem is kaphattunk volna, ugyanis a dalkör idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját – jelentette ki Németh Renáta karnagy, aki immáron tizedik éve áll a hagyományőrző művészeti csoport élén. – Célunk a helyi hagyományok, az ősi népviselet és népdalkincs megőrzése, ez tartja össze a csapatot. Az évek alatt már nagyon sok helyen jártunk, az ország számos pontján ismernek minket, sőt, van egy élő szlovéniai kapcsolatunk is a Gyertyánosi Népdalkörrel. Ők már meghívtak minket júniusra, de több fix időpontunk nincs, még mindenki óvatos a pandémia miatt. A KÓTA (a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége) vasvári minősítőjéről is szinte az utolsó pillanatban derült ki, hogy megrendezik, ezért csupán két hetünk volt a felkészülésre, miközben a koronavírus miatt azt megelőzően nem tudtunk összejönni énekelni, próbálni. A hirtelen kitűzött időpont miatt a minősítésen több tagunk (Göttli Györgyné, Jakabfy Ferencné, Mozsolics Józsefné és Szokol Boldizsárné) nem tudott részt venni, amit nagyon sajnálunk. Reméljük, hogy a gálaszintű megmérettetésen már teljes lesz a létszám.

Németh Renáta jelezte: korábbi minősítéseken már négyszer sikerült „bearanyozódniuk”, ezeket a sikereket koronázták meg most az Arany Páva díjjal. Csak a díjjal kitüntetettek válnak jogosulttá a gálán való fellépésre, ahol az Arany Páva különdíjat vagy nagydíjat lehet elnyerni, ezek a KÓTA legmagasabb elismerései.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában