Frissen Zalából

2021.05.05. 18:44

Szerda a történelem érettségi napja volt

Három óra alatt kellett kidolgozniuk válaszaikat a történelemből érettségiző diákoknak.

Keszey Ágnes

Asperján Levente, Gergely Ildikó és Varga Sz. Gábor a vizsga után beszélgettek a feladatokról

A magyar és az egyetemes történelmet is felidéző feladatok között voltak kifejtendő témák és rövid válaszra váró feladatok is. A keszthelyi Vajda János Gimnáziumban 92 diák ad számot tudásáról idén. A felkészülés ezúttal digitális formában zajlott.

-Nagyon sok kollégám az érettségi előtt plusz órákban is vállalta a diákok felkészítését online órákkal. A tanári kar az érettségi típusú feladatok megoldására helyezte a hangsúlyt, így valamennyi diákunk komoly felkészítést kapott. Láttuk a felszabadult arcokat a magyar, a matematika és most már a történelem érettségi után is – mondta el Varga Sz. Gábor, a Vajda János Gimnázium igazgatója.Az iskolaigazgató – aki történelem szakos pedagógus – véleménye szerint az érettségi vizsgán olyan feladatok szerepeltek, amelyek nem okozhattak meglepetést. Érdeklődésünkre kiemelt néhány feladatot: a hűbéresek, a szovjet ideológia, a magyar történelemből a török terjeszkedés is szerepelt a témák között.

Mosolyogva indult el a gimnáziumból a vizsga végeztével Gergely Ildikó.

Asperján Levente, Gergely Ildikó és Varga Sz. Gábor a vizsga után beszélgettek a feladatokról

-Összetettebbre számítottam, így annyira nem volt vészes. Nagyjából benne volt minden, amiből készültünk. A tanárnő az utolsó két hétben még zanzásítva elmondott mindent, feleltünk online és beadandókat írtunk, közösen dolgoztuk ki a tételeket, majd megbeszéltül – idézte fel a végzős diáklány, aki pénzügyi-számviteli szakon szeretne továbbtanulni. Diáktársa, Asperján Levente – aki gazdálkodás és menedzsment szakra készül – szintén vidáman távozott a vizsgáról.

-Kicsit lehetett volna könnyebb, de nem volt lehetetlen. Tanár úrral nagyon sokat készültünk, az előző évek érettségi feladatait is átnéztük. Hasonló feladatok voltak most, mint amiket gyakoroltunk – összegezte a fiatalember.

Az érettségi vizsgák az idegen nyelvekkel folytatódnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában