Frissen Zalából

2021.05.11. 07:00

Pályázaton nyert kerékpárokat Babosdöbréte

Azon kevés zalai település közé tartozik Babosdöbréte, amelynek lakosságszáma folyamatosan gyarapodik, és immár több tucattal meghaladta a félezret, a községben szinte elfogytak az eladó házak.

Arany Gábor

Próbakör az új kerékpárokkal. Az előtérben Szinayné Csarmasz Bernadett és Vigh László. Mögöttük Szabó László képviselő, Ámon Ferenc, Zalaboldogfa polgármestere, Bertók Béla Jánosné alpolgármester, Füzi Tamás, a sportegyesület elnöke Fotó: Pezzetta

Erről is szó esett hétfőn délelőtt, amikor átadták a pályázati támogatásból vásárolt kerékpárokat a valamikori uradalmi kastély előtti téren. Az elmúlt esztendőben a település több támogatást nyert el, mint előtte több ciklusban, erről Szinayné Csarmasz Bernadett polgármester beszélt.

A közelmúltról szólva felidézte, hogy teljesen felújították az Arany János utcát, fél hektáron dióültetvényt telepítettek a Kő-hegyen, ahol a zártkerti kavicsozott út burkolatát is megerősítették. A turisták számára pihenőhelyet alakítottak ki, ott kemence is épült, ami közösségi, családi összejövetelek kedvelt színhelyévé változott.

Próbakör az új kerékpárokkal. Az előtérben Szinayné Csarmasz Bernadett és Vigh László. Mögöttük Szabó László képviselő, Ámon Ferenc, Zalaboldogfa polgármestere, Bertók Béla Jánosné alpolgármester, Füzi Tamás, a sportegyesület elnöke Fotó: Pezzetta

Az itt élőket szolgálja az a 13 kerékpár is, amelyeket a községi sportegyesület nyert a bakancsos és kerékpáros túraútvonalak fejlesztését célzó pályázaton. A polgármester úgy fogalmazott, a családokat kívánják segíteni, hogy a térítés nélkül használható kerékpárokkal a helyiek, illetve vendégeik kirándulhassanak.

 

Szólt arról is, hogy az 1800-as években emelt uradalmi kastélyépület felújításában kívánnak előrelépni. Ősszel a tetőt akarják rendbe hozni, amihez már nyertek támogatást, a külső rendbehozatalára pedig a Magyar Falu Programban pályáznak támogatásért.

Arról is szólt a tájékoztatón, hogy elkészült a Teskándra vezető út, illetve két buszmegálló felújításának terve is, remélhetőleg a közeli jövőben elkezdődhet a munka.

Vigh László országgyűlési képviselő kihangsúlyozta, a település közösségét minősíti a gyarapodó lélekszám. Ez azt jelzi, hogy fejlődik a falu, a városból sokan költöznek ki Babosdöbrétére, az önkormányzat pedig igyekszik mindent megtenni a komfortos körülményekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában