Frissen Zalából

2021.05.01. 16:00

Összefogással készült a keresztút Felsőrajkon

Családok összefogásával készült keresztút a közelmúltban a településen.

Horváth-Balogh Attila

Ifjabb Czémán László a feltámadás stációjával Fotó: HBA

Ifjabb Czémán László elmondta: a keresztút a temető és a templom közelében, egy pincesoron készült el.

– Néhány ingatlanban laknak életvitelszerűen is, de javarészt borospincék állnak ezen az útszakaszon és az egyik gazda, Csóti Anikó fogalmazta meg először a keresztút gondolatát és ő is volt a kezdeményezés fő szervezője – bocsátotta előre ifjabb Czémán László. – Először az atyával és édesapámmal, idősebb Czémán Lászlóval (aki a templom kántora és az egyházközségi képviselő-testület világi elnöke) beszélt erről, akik támogatták a felvetést.

Ifjabb Czémán László a feltámadás stációjával Fotó: HBA

Ezt követően az események felgyorsultak, a helyi gazdák az egyes stációkhoz szükséges helyet biztosították a területeikből, számos pénzadomány érkezett. A szervezők megvásárolták a szükséges mészkőtömböket, az egyes állomások történéseit Simon András grafikus rajzolta meg, s ifjabb Czémán László gravírozta a tömbök felületébe. A mart alakokat, motívumokat pedig Varga József tette hangsúlyosabbá festéssel. A keresztutat Cséry Gergő pacsai, zalaapáti plébános áldta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában