Frissen Zalából

2021.05.04. 07:00

Megnyitották a szezont Kerkafalván

Idén is a falu melletti Kéthatár-tavon megrendezett versennyel kezdődött a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének éves kupasorozata, szombaton.

Gyuricza Ferenc

A verseny győztese, a szombathelyi Varga Bálint

Fotó: Gyuricza

A versenyen a legfőbb különbséget az jelentette az eddigiekhez képest, hogy a reméltnél jobban elhúzódó koronavírus-­járvány miatt ezúttal csak az igazolt versenyzők vehettek részt a rendezvényen, az előzetesen szintén meghirdetett hobbi és ifjúsági kategória versenyét törölte a szövetség. A szabályok is szigorúbbak voltak, limitálták például a résztvevők számát, akik csupán egy-egy kísérőt vihettek magukkal, míg a csoportosulások elkerülése céljából a helyek kisorsolása online felületen zajlott, az eredményhirdetésen pedig csak a díjazottak lehettek ott. Mindezt Puskás Norbert, a szövetség ügyvezető elnöke, egyben a Magyar Országos Horgász Szövetség alelnöke mondta el lapunknak. Azt is hozzátette, hogy a vasi szövetséghez több zalai vízfelület – köztük a Kerkafalva melletti Kéthatár-tó – tartozik, ezért is rendezik éves kupa­sorozatuk nyitófordulóját ezen a helyszínen.

A verseny győztese, a szombathelyi Varga Bálint
Fotó: Gyuricza

A versenyen 17 horgász vett részt, akik két szektorra osztva, négy órán át próbálkozhattak a halfogással. Sikerrel azok jártak közülük, akik rögtön apróhallal kísérleteztek, ezúttal ugyanis főként keszegfélék, küszök és bodorkák akadtak horogra, pontyot mindössze egy versenyzőnek sikerült fognia.

A győztes 13 380 grammal a szombathelyi Varga Bálint lett, aki mintegy 150 darab halat vett ki a vízből. A második helyet az ugyancsak szektorgyőztes Hajba Gábor szerezte meg – ő szintén Szombathelyről érkezett –, míg a harmadik helyen a körmendi Kovács Viktor végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában