Frissen Zalából

2021.05.05. 14:00

Készül a szezonra a zalaszentgróti termálfürdő

A téli szünet alatt alapos felújítást végeztek a húsz éve átadott Szent Gróth Termálfürdőben.

Szalay Csaba

A csúszda már üzemképes, a hibákat kijavították

A városi tulajdonú létesítményt a Szentgrótért Kft. üzemelteti. Tóth István, a kft. és a fürdő vezetője elmondta, hogy minden ellenőrzésnek megfelelt a létesítmény, amely idén május 15-től várja a vendé­geket.

A csúszda már üzemképes, a hibákat kijavították

– Nehezíti a helyzetet, hogy kizárólag védettséget igazoló igazolvánnyal lehet a fürdőbe jönni. Pedig egy 5 hektáros területről van szó, ha teraszokra kiülhetnek maszk nélkül az emberek, itt is elférnének egy ekkora területen – jegyezte meg.

A belépődíjak nem változtak, a Szentgrót-kártyával rendelkezők kedvezményt is kaphatnak, jegytípustól függően. A vendégek korábbi kívánságának megfelelően minden szauna működni fog. A csúszdát is kijavították, a hibákat megszüntették.

Tóth István: A belépődíjak nem változtak Fotók: Szalay Csaba

– Közel 300 vendég tartózkodhat egyidejűleg a medencékben. A területen 1500 ember fér el biztonságosan. Ennyi vendéget az étterem és a büfé is gond nélkül el tud látni – mondta Tóth István. – A járvány előtt volt úszásoktatás több iskola diákjainak, akik a szezonális nyitvatartás miatt elmaradtak. Ettől az évtől azonban egész éves nyit­va­tartást tervezünk, ehhez jó alapot biztosít a Zalaegerszegi Úszóklubbal aláírásra váró megállapodás. Próbáljuk visszahívni az iskolásokat is, nyugdíjas-egyesületeket hívunk meg, emellett a szállodákkal, szálláshelyekkel megállapodást kötöttünk vendégeik kedvezményes fogadására. Tekintettel arra, hogy a fürdő az önkormányzat komoly anyagi támogatásával működik, a zalaszentgrótiaknak 50 százalékos kártyakedvezményt biztosítunk. Már az interneten is lehet belépőt foglalni, ezzel is azt szeretnénk elérni, hogy biztonságban legyenek az emberek, ne alakuljon ki sorállás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában