Koronavírus Zalában

2021.05.23. 09:44

Hogyan látogathatjuk szeretteinket a Kanizsai Dorottya Kórházban?

Május 21-től a kormányzati intézkedésekkel összhangban a teljes látogatási tilalmat részlegesre módosították a Kanizsai Dorottya Kórházban is.

Horváth-Balogh Attila

20210104, Nagykanizsa, Kanizsai Dorottya Kórház Nagykanizsa. Fotó: Szakony Attila SzA Zalai Hírlap ZH

A beteglátogatás feltételeiről részletes tájékoztatót tett közzé az intézmény honlapján dr. Brünner Szilveszter főigazgató főorvos. Ebben az áll: a látogatóknak érvényes védettségi igazolvánnyal, vagy 48 órán belüli negatív PCR-teszt eredménnyel kell rendelkezniük. Ez vonatkozik a 18 év alattiakra is. A látogatás ideje alatt kötelesek 3 rétegű sebészi, vagy FFP2-FFP3, illetve ezzel azonos besorolású maszkot viselni. Egy beteghez naponta egy látogató mehet be, maximum 60 percre. Ha a beteg állapota engedi, a látogatás – az időjárás függvényében – szabadtéren történjen. A kórház belépési pontjain pedig továbbra is kötelező a testhőmérséklet mérése, az 1,5 méteres távolságtartás, a COVID-betegek továbbra sem látogathatók. Illetve a súlyos állapotú betegnek, a kiskorú gyermeknek, a szülő nőnek joga van arra, hogy az általa megjelölt személy mellette tartózkodjon, továbbá megilleti a beteget a vallási meggyőződésének megfelelő egyházi személlyel való kapcsolattartás joga is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában