Frissen Zalából

2021.05.04. 07:00

Hévízen a református templomban az anyákat is köszöntötték

Majdnem két hónap szünet után az elmúlt hétvégén ismét kinyitottak a református templomok országszerte. Hévízen a gyülekezet fiataljainak verses-zenés szolgálatával az édesanyákat is ünnepelték a vasárnapi istentiszteleten.

PBÁ

Az újranyitás vasárnapján megtelt hívekkel a hévízi református templom

Fotó: Péter B. Árpád

Az irodalmi műveket és dalokat Kotora Dóra, Pap Rebeka és Pap Eliza adta elő, később a hévízi református gyerekek virágokkal és képeslappal kedvesedtek édesanyjuknak, nagymamájuknak. A közösség ötven szál rózsával készült erre az alkalomra.

Péntekné Vizkelety Márta lelkipásztor igehirdetésében arról beszélt, hogy az anyai szeretet hasonlatos az Istenéhez, leginkább ezen keresztül érthetjük meg azt.

Az újranyitás vasárnapján megtelt hívekkel a hévízi református templom

– Ahogyan Isten önfeláldozóan, jóságosan, irgalmasan szeret bennünket, úgy szeretik az édesanyák is a gyermekeiket – mondta lapunknak a lelkész, elárulva: ezen a napon gyermekeiért és édesanyjáért is hálát adott az Úrnak.

– Ez kincs, életpélda, és nagyon becsülendő. Erről beszél Pál apostol, amikor a szeretetet jellemzi: türelmes, jóságos, nem irigykedik, nem kérkedik, mindent hisz, remél, eltűr, és soha el nem fogy. Ezt látjuk az édesanyák életén is, abban jelenik meg talán a legjobban az isteni szeretet. És az Úr azt a kiváltságot adta nekik, hogy életet hozhatnak a világra.

Péntekné Vizkelety Márta úgy fogalmazott, most olyan időt élünk, amelyben nagyon fontos a családok megerősítése és az anyai szív megbecsülése, hiszen az anya az, aki a családot összefogja, óvja.

– A mögöttünk hagyott egy év megtanított bennünket arra, hogy mi, emberek mennyire törékenyek, sérülékenyek vagyunk, s mindannyian Isten kezében létezünk: ő éltet, tart meg minket és vigyázza az életünket – mondta a lelkipásztor.

A hévízi gyülekezet mostantól visszatér templomába, e hét végén már keresztelő is lesz, illetve gyermek-­istentisztelet is. A lelkipásztor bejelentette, idén nyáron is megtartják a református hittantábort Balatongyörökön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában