Frissen Zalából

2021.05.11. 07:00

Folytatódott a faültetési program Zalaegerszegen

Folytatódik a faültetési program a megyeszékhelyen, tegnap a kaszaházi fennsíkon adták át a Patent sétányt, ahol 30 fát ültettek el a a Patent Távfelügyelet Kft. jóvoltából.

Arany Horváth Zsuzsa

Kocsis Róbert, Németh Gábor, Kemes Zsuzsa és Balaicz Zoltán az új zöldövezeti sétánynál Fotó: Katona

Fotó: © Katona Tibor

A sajtótájékoztatóval egybekötött avatáson Kocsis Róbert vezérigazgató szólt a távfelügyeleti csoport környezetvédelem, oktatás és kultúra iránti elkötelezettségéről, amelyet a cég 30 éves születésnapján több városban tettek faültetéssel emlékezetessé. Kemes Zsuzsa, a kft. zalaegerszegi egységének ügyvezető igazgatója örömét fejezte ki, hogy csatlakozhattak Zalaegerszeg klímavédelmi stratégiájához, amelyről Balaicz Zoltán polgármester szólt, kiemelve azt, hogy a faültetési program keretében a 2024-ig tervezett 5000-es számot már túl is haladták (több mint 8000 csemetét ültettek), köszönhetően a csatlakozó szervezeteknek.

Kocsis Róbert, Németh Gábor, Kemes Zsuzsa és Balaicz Zoltán az új zöldövezeti sétánynál Fotó: Katona

Hangsúlyozta, hogy a Patent Kft.-t sokféle terület tudhatja mecénásai között, ezért városi elismerésben is részesült a távfelügyelet. Németh Gábor, a városrész önkormányzati képviselője pedig azt emelte ki, hogy a fásítási és környezetvédő akciók a jövő nemzedéket is szolgálják. A kaszaházi fennsík sétányának fáit az ott lakók „örökbe fogadták”, gondoskodnak a zöldövezet ápolásáról. A különböző időpontokban virágzó tölgyek, juharfák, cserjék mellé később játszótér is készül. A rendezvényen a Patent Kft. dunántúli városi egységeinek vezetői is részt vettek, az ültetést a NasteBau Kft. végezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában