Frissen Zalából

2021.05.11. 12:00

Amint vége a járványhelyzetnek, rendezvényeket szerveznek a horgászok Barlahidán

A helyi horgásztavak környezetének rendben tartására vásárolt új eszközöket a Barlahidai Horgász- és Kulturális egyesület. A fűnyíró traktort, valamint a két bozótvágót múlt pénteken vették át a göcseji községben.

Gyuricza Ferenc

A gépeket forgalmazó Kovács Tibor, valamint Blaskovics Barnabás és Horváth Péter az újonnan beszerzett eszközökkel Fotó: Gyuricza Ferenc

Az egyesület új elnöke, Blaskovics Barnabás elmondta: a település határában két kisebb tó van, melyeket kirándulók, túrázók, sétálók is látogatnak, hiszen gyönyörű természeti környezetben fekszenek, s közelükben olyan erdő is található, amely ugyancsak kedvelt célpontja a szabadidős tevékenységeket űzőknek. A tavak környezetének gondozása, tisztán tartása az egyesület feladata, ehhez azonban eszközökre van szükség.

- A környezet rendben tartása érdekében még tavaly nyújtottuk be sikeres pályázatunkat a Magyar Falu Program részeként meghirdetett Falusi Civil Alaphoz – folytatta az elnök. – Az elnyert összeg közel kétmillió forint volt, és ez lehetőséget teremtett arra, hogy egy nagy teljesítményű, nagy vágószélességű fűnyíró traktort, valamint két darab, ugyancsak nagy teljesítményű bozótvágót vásároljunk.

A gépeket forgalmazó Kovács Tibor, valamint Blaskovics Barnabás és Horváth Péter az újonnan beszerzett eszközökkel Fotó: Gyuricza Ferenc

- Az eszközök tehát végre megvannak, már csak három nagy teljesítményű emberre lesz szükség, aki kezelni is fogja azokat – tette hozzá tréfásan a gépek átvételénél szintén jelen lévő horgásztárs, Horváth Péter, majd rögtön hozzátette: már szombaton ki is próbálják azokat, hiszen akkor tartanak környezetvédelmi napot a tavaknál.

A barlahidai tavak 1,6, illetve 0,7 hektár vízfelületűek. Zömében pontyok, amurok, kárászok és keszegek, valamint süllők találhatók bennük. Az egyesület taglétszáma 36 fő, ennek mintegy felét adják a falubeliek, a többiek a környező településeken élnek. Blaskovics Barnabás azt mondja: a terveik között rendezvények szervezése, például horgászverseny megtartása is szerepel, ám a jelenlegi pandémiás időszak miatt ezeket a programokat felfüggesztették. A jövőbeni megtartásuk érdekében azonban újabb pályázatot kívánnak benyújtani a Magyar Falu Programhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában