országos felhívás

2021.05.24. 13:00

A trianoni évfordulón újra őrtüzek gyúlnak Zalában is

A magyar–szlovén határon sajtótájékoztatón hirdette meg az országos felhívást Vigh László miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője, aki ezúton is kérte a határ menti településeken élőket, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

ZH

A politikus elmondta: tavaly Északkelet-Magyarországon indították el az országos, „Őrtüzek a nemzetért” elnevezésű kezdeményezést, most pedig kéri a határ menti települések polgármestereit, az érintett országgyűlési képviselőket, hogy gyújtsunk akkora őrtüzet, hogy a határ túlsó oldalán is lássák az ott élők, hogy nem felejtettük el őket. Vigh László hozzátette: fontos, hogy a magyar nyelv a határokon túl is tovább él, hogy az ott élő magyarok kultúrájukat, gyökereiket megtartják, hogy emlékeznek arra, ami történt és talán egyszer majd újra határok nélküli, nagy nemzetben élhetünk. A képviselő bízik benne, hogy a trianoni évfordulón, úgy, mint tavaly, mind a 76 helyszínen őrtüzet gyújtanak majd. Rédicsen, a határátkelő kilépési oldalán június 3-án 20 órakor gyullad fel az őrtűz ünnepélyes keretek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában