Frissen Zalából

2021.04.23. 07:00

Új növényekkel gazdagodott Páka

Jelentős fásítást végeztek a településen az elmúlt időszakban.

Korosa Titanilla

Lukács Tibor Fotó: Korosa T.

Lukács Tibor polgármester elmondta, hogy az utóbbi két évben a település több pontján is kivágták az elöregedett, már nem egészséges fákat, és újakat ültettek a helyükre, összesen mintegy 60 darab új növénnyel gazdagodtak a falu közterei mostanáig.

- Legutóbb a Táncsics utcában, a Béke és a Sugár út egy szakaszán vágtunk ki régi, beteg, öreg tujákat, melyeket már nem lehetett permetezéssel sem megmenteni, az iskola előtt pedig több nyírfát, melyek letöredező ágaikkal már veszélyeztették az ott parkoló autókat – tájékoztatott a polgármester. – Ezek helyére hét darab vérszilvafát ültettünk, a többi helyre pedig japáncseresznyét.

Lukács Tibor Fotó: Korosa T.

A választásról Lukács Tibor elmondta, hogy olyan fajtákat szerettek volna kiültetni, melyek színes virágaikkal díszítik a települést, és szép látvány nyújtanak, ilyen a japáncseresznye. Ezek a fák májusra borulnak virágba, de már most is mutatják magukat a szirmok. A vérszilva levelei pedig télen és nyáron is színesek.

A polgármester hozzátette, hogy hosszú távra terveznek ezekkel a növényekkel. Folyamatosan gondozzák a fákat, visszavágják az ágakat, fiatalítják a növényeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában