Frissen Zalából

2021.04.01. 13:00

Új falugondnoki busz állt Zalaszentjakab szolgálatába

A Magyar falu program támoga­tásából 13,5 millió forintból új, kilencszemélyes busz állt szolgálatba a dél-zalai településen. A régi gépjármű cseréje időszerű volt, így ezután gördülékenyebb lesz a falugondnoki szolgálat ellátása.

Benedek Bálint

Varga József falugondnok (balról) és Molnár József polgármester bemutatta a Magyar falu program keretében nyert legújabb, Ford Transit 9 személyes buszt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Az eltelt közel 13 évben gördülékenyen működött a településen a falugondnoki szolgálat, az előző jármű is korrekt módon szolgálta a lakosságot, ám most egy modernebbre pályázott az önkormányzat. Molnár József polgármester elmondta: a gépjármű már minden paraméterében tökéletesen megfelel a pályázati felhívásban leírtaknak, így kerekesszék- szállítási lehetőséggel és rámparögzítéssel is rendelkezik.

Varga József falugondnok (balról) és Molnár József polgármester bemutatta a Magyar falu program keretében nyert legújabb, Ford Transit 9 személyes buszt Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– A falugondnoki szolgálat még hatékonyabb működéséhez az új gépjármű beszerzése nagymértékben hozzájárul – folytatta. – A veszélyhelyzet idején többféle szolgáltatás szünetel, így például az óvodás és iskolás gyerekek napi szállítása, azonban a szociális étkeztetés biztosítása állandó. A lakosság jó részét idősek alkotják, az ő ellátásuk, a gyógyszerek beszerzése, esetlegesen háziorvoshoz való szállítása ugyancsak a fontos feladataink közé sorolható.

Molnár József hozzátette: a jegyzőség Galambokon van, így a hivatali ügyintézést is jelentősen megkönnyíti az új autó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában