Frissen Zalából

2021.04.15. 09:00

Megújul a galamboki Táncsics utca

A településen az elmúlt időszakban számos fejlesztés történt, legutóbb ottjártunkkor a zalaegerszegi kivitelező szakemberei aszfaltozták le a Táncsics utcát, de a megrongálódott hidak rekonstrukciója is megtörtént.

Benedek Bálint

A megyeszékhelyi kivitelező szakembereinek munkájával elégedettek Galambokon

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Mint arról korábban beszámoltunk, a település egyik zsákutcája, a Táncsics utca állapota az elmúlt években jelentősen leromlott. Az út felülete több helyen teljesen hiányzott, gödrök és kátyúk tarkították. Szabó Tamás polgármester elmondta: belügyminisztériumi pályázat jóvoltából 12 millió forint és némi saját erő állt rendelkezésre, melyből 400 méter hosszan történik az aszfaltozás. A kivitelezést egy megyeszékhelyi cég végezte el, akik kitűnő minőségben dolgoznak, korábban is több beruházásnál közreműködtek. Ráadásul az út melletti vízelvezető árkok tisztítása is megtörtént.

– A Magyar falu program 5 millió forintos támogatásával a temetői infrastruktúra javítását elősegítő beruházások is hamarosan elindulnak – folytatta a település első embere. – Az összeget elosztottuk, az egyik részéből járdát, a másikból pedig kettő urnafalat építünk, 32 új nyughellyel. Sajnos utóbbiból már alig van, ezért a bővítés elkerülhetetlenné vált.

A megyeszékhelyi kivitelező szakembereinek munkájával elégedettek Galambokon
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A tavaly június végi villámárvíz hatásai a mai napig nyomot hagytak a településen. Az elmúlt időszakban számtalan olyan beruházás történt, mely halványítja a rossz emléket, de még mindig maradtak megoldandó feladatok. Az egyik ilyen a gyalogos hidak problémája, hiszen ezeket megrongálta a hirtelen lezúduló esőtől megáradt galamboki tó.

– A három híd rendbetételére és némi ároktisztításra is benyújtottunk egy vis maior pályázatot, erre önerővel együtt 16 millió forintot nyertünk – folytatta Szabó Tamás. – Az egyik éppen a leaszfaltozott zsákutcához kapcsolódó gyalogoshíd, mely többször is megrongálódott, ám most végre sikerül teljesen rendbe hozni. A halastóhoz vezető Dózsa György utcában volt egy híd, amely teljesen megsemmisült, az egész járófelületet, a korláttal együtt kimosta a hömpölygő víz, most újjáépítjük. Ezenkívül közvetlenül a gát előtt van egy boltíves híd, amelyet ugyancsak megrongált a csapadék. Ebből az összegből lehetőség lesz az eredeti állapotok visszaállítására.

A polgármester hozzátette: az önkormányzat saját költségvetéséből elkülönített összegből a hivatali parkolót újraaszfaltozta, illetve egy rövid árokszakasz lefedése is megtörténhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában