Frissen Zalából

2021.04.21. 07:00

Figyelem! Hamis e-maillel próbálnak pénzhez jutni a csalók

Az elmúlt hetekben több fórumon is olvasni lehetett róla, hogy csalók közműszolgáltatóknak álcázva magukat elektronikus levelek formájában keresik meg áldozataikat. Ezek lehetnek adathalász levelek vagy elmaradással kapcsolatos díjbekérések.

Polgár Patrícia/vaol.hu

Seffer Lilla, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy az ilyen bűncselekményeknél általában az elkövetők bizonyos szolgáltatók nevében küldenek e-maileket, amelyekben azok arculati elemeit felhasználva próbálják a sértett banki és bankkártyaadatait megszerezni, illetve rávenni arra, hogy a megadott linkre kattintva a hivatalosnak tűnő számla összegét befizesse, esetleg korábbi befizetését, adóját visszaigényelje. Kellő odafigyeléssel ezek a jogsértések megelőzhetők.

Ahhoz, hogy ne legyen csalás áldozata, elég néhány dologra odafigyelnie: mindig ellenőrizze, hogy valóban a feladónak tűnő személy, illetve szervezet küldte-e az e-mailt! Nézze meg, hogy az e-mail-cím @ utáni része helyesen tartalmazza-e a cégnevet! Gyanút kelthet a levél nyelvezete. Amennyiben a levél rossz magyarsággal íródott, illetve helyesírási hibákat tartalmaz, törölje ki. Ha az e-mail valóságtartalmával kapcsolatban kétségei vannak, hívja fel a szolgáltatót!

Kiemelt képünkön: Ellenőrizzük, az e-mail-cím @ utáni része helyesen tartalmazza-e a cégnevet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában