Frissen Zalából

2021.04.30. 07:00

Fiatal értékőröket keres a keszthelyi intézmény

Fiatal érték­őröket keres a keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ. Iskolások bevonásával tervezik a helyi értéktár bővítését.

Keszey Ágnes

Osvald Bálint vakcinapárti

Fotó: Keszey Ágnes

A kezdeményezés egy pályázati támogatással zajló projekt keretében valósul meg, melyben több település – Keszthely, Bókaháza, Egeraracsa, Egervár és Orbányosfa – vesz részt. A humán közszolgáltatások fejlesztését célzó programban eddig több helyen képzéseket tartottak: önismereti, kommunikációs és életvezetési tréningeken vehettek részt különböző korcsoportokban a települések lakói. Keszthelyen most általános és középiskolásokat szólít meg a Goldmark Károly Művelődési Központ, mely konzorciumi tagként működik közre a munkában.

– A fő cél az, hogy a helyi értéktárba újabb értékeket kutassanak fel. A feladat Keszthely értékeinek, helyi termékeinek, nevezetességeinek, ha­gyományainak gyűjtése és bemutatása – mondta Osvald Bálint igazgatóhelyettes.

Az értéktár bővítésére többféle módon tehetnek javaslatot a fiatalok. Május 17-ig beküldhetnek rajzokat vagy fotókat az általuk gyűjtött értékekről, melyekhez csatolniuk kell a keszthelyi Hungarikum Klub honlapjáról letöltött vagy az értékgyűjtést koordináló iskolák (a Csány-Szendrey Általános Iskola Belvárosi Tag­iskolája, a ZSZC Keszthelyi Közgazdasági Technikum, a Zöldmező utcai EGYMI és az Egry József Általános Iskola) portáján átvehető adatlapot.

Az értékeket kiállításon mutatják majd be. A legkiválóbb munkák egy kiadványban is megjelennek, készítőik pedig jutalomban részesülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában