Koronavírus Zalában

2021.04.27. 14:56

Dr. Vigh András háziorvos az oltás felvételére biztat mindenkit

Megkezdődött a betegek tömeges oltása a koronavírus ellen.

Horváth-Balogh Attila

Dr. Vigh András a Sinopharm vakcinájával. Kedden a behívott 33 betegből 22-őt ezzel oltott

Fotó: Szakony Attila

Dr. Vigh András nagykanizsai háziorvos körzetében a rendelkezésre álló vakcinák oldaláról adottak ehhez a feltételek, most behívható, regisztrált betegnek van híján a doktor. Valószínűleg, nem egyedi a jelenség, ugyanakkor fontos tudni, hogy a körzetben csaknem 50 százalékos már az átoltottság.

- A legutoljára hozzám eljuttatott oltási listán 220 fő szerepel, ami a korábbiakhoz képest magas szám – fogalmazott a háziorvos. – Viszont ebből 44 fő az, akit valóban be is tudok hívni oltani, a többiek vagy megkapták már a második vakcinát is, de még nem kerültek le a listáról, esetleg a munkáltató közben kórházi oltópontra szervezte dolgozói oltatását, van, aki külföldön dolgozik és sajnos, legtöbben aktív koronavírus-fertőzöttek. Őket majd csak 3 hónap múlva olthatjuk. Sajnálatos, hogy az oltási listáról nem tudok annyi beteget behívni az említett okok miatt, ahányat szeretnék, s reménykedem abban, nem arról van szó, hogy elfogytak a regisztráltak. Nincs információm, hogy a körzetemből hányan regisztráltak az oltásra, azt viszont tudom: mindannyiunk érdeke az, hogy minél többen kérjék az oltást.

Dr. Vigh András a Sinopharm vakcinájával. Kedden a behívott 33 betegből 22-őt ezzel oltott
Fotó: Szakony Attila

Dr. Vigh András hozzátette, eddig körzete 1380 betegéből közel 700 vette fel az oltást. Komoly, kórházi ápolást igénylő mellékhatásokról eddig senkitől sem érkezett visszajelzés.

- Halkan jegyzem meg, hogy a kínai vakcina után (kétszáz betegemet oltottam ezzel) még ennyi mellékhatásról se tudunk – jelentette ki a szakember.

Kérdésünkre azt is elmondta: vannak, akik az oltást követően elmennek antitest-vizsgálatra. Jelezte: ennek semmi értelme, 7-8 hét kell a teljeskörű védettség kialakulásához. Az oltásra adott válaszreakciók mértéke (hőemelkedés, fejfájás, stb.) pedig nincs szoros összefüggésben a termelt antitestek mennyiségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában